Pages

Monday, September 26, 2011

ngehngeh


hye and Assalamualaikum kepada semua. how's life? me? getting busy in this week and next week. uhuk. macam busy setiap hari je T_T'' hari ini saya puasa. rasanya tak silap hari ke-tujuh kot. or ke-lapan. takpe. buat lebih jangan kurang. as usual hari ini saya cuti. masa bercuti dihabiskan dengan kroihhh kroihhh sampai pukul 12pm lebey sket =p huhuhu nyenyak gilaaa tidur. ini semua gara-gara pil alergik yang saya telan semalam masa kerja.

okayy ingatkan takde kesan sampingan. selamba lak tu pergi telan 2 biji dengan air latte. my favourite. thanks to si dia =) aha ingatkan dapat latte je. rupanya with mocha. hihi special edition. permintaan orang sakit ditunaikan dengan begitu mudahnya. Alhamdulillah, gara-gara nak cepat pergi kerja petang semalam, tak nyempat-nyempat minum air. sempat melantak mee goreng je as a brunch. wuu. dah kempunan latte :( semalam sebelum masuk kerja, saya pergi jumpa doktor. the most person I hated in this world even takde kena mengena HAHA. saiko!

saya terpaksa jumpa doktor. serius tak suka. sebab mata sebelah telah menjadi merah. sebelum aku sedap tenyeh dan transfer penyakit kepada staff lain, lebih baik jumpa doktor. mujur panel. if not mana ntah nak cekau duit (--'') alang-alang tu minta ubat alergik terus. alergik apa aku kurang pasti. tapi sekarang ni dah tau laaa saya alergik ape. cis. dulu seafood. pastu terhad pada udang. saya makan udang yang Emak masak je. kalau tempat lain kena bedah siasat dahulu baru boleh bedal. kang tak pepasal mulut macam Angelina Jolie #KILAFAIRY

pastu risau lak takut masuk kerja lambat. mujur okayy mujur sempat punch in 12.57pm. memang aku drift laa nak pergi kerja. selamat lampu isyarat baik hati hihi. dan sebabkan mata merah sebelah kan, saya telah memakai spek mata yang trend sekarang tuuu. kaler tau kaler bukan plain hitam. orang tengok-tengok je sebab mereka jealous. trendsetter? maybe lah sebab masa saya buat kerja kat kaunter adalah satu geng ni curi-curi pandang saya pastu borong spek tu habis licin. ahaks. bangga jap gua =p

okay tu bab sakit mata. ini bab alergik. nak test saya ni alergik apa actually. lantas pergi makan saki baki cookies famous amos double chocolate chip with pecan nuts, kot. amek kawwwww! gatal di sekeliling bibir toksah cakap huuuu (-_-)'' terima kasih saya ucapkan kepada hormon dan imunisasi yang membuatkan saya ada alergik baru, iaitu alah kepada kekacang. rasa umum je nih. sebab makan kuah kacang tu pun boleh tahan naik gatal kat area dagu dan pipi. saya suka kacang tanah macam manaaaaaaaaaaa? saya suka kacang ngan yin macam manaaaaaaaaaaa? uhuk.

camne nak makan nasi impit dengan kuah kacang
my favourite tu...
pasrah!
(;_;)

pas telan ubat alergik tu gila terasa mengantuk teramat sangat. perghh baru tahu ubat ini memang bawa mengantuk. tahniah lah anda. siap telan 2 biji lagi. gila tahap babi keturunan ke berapa belas entah... Ya Allah mengantuknyaaa! rasa macam nak tahan je dengan pencungkil gigi (--'') aku bertahan. terus bertahan. tapi serius takleh tahan sampai tertidur sekejap di atas kotak masa nak closing kaunter. dugaan betol. tu belum lagi dengan merewang ke Tutti Frutti. ingatkan makan benda masam cerah sket mata tapi huuu takde kesan. still mengantuk. okayy fine. singgah kedai makan jap, makan kueh teow hongkong dengan NESCAFE ICE. ternyata tidak memberi impak sekalipun.

pasrah habis semasa drive balik ke rumah. dengan hujan rintik-rintik. memang zZZzzZZZz lah. tunggu nak dapat tilam dan bantal hahahaha. sampai rumah, online jap pastu terbungkang atas sofa sampai lah pukul 4pg huhuhuhu. cuci muka, solat Isyak pastu online. pastu try to msg si dia hahahaha. si dia pun terjaga daripada tidur. padan muka =p tetiba rasa mengantuk lantas nak naik tidur. pastu terdengar dah orang baca Al-Quran. alang-alang tunggu jelah Subuh. tup-tup my bestie call. gossiping laaa weyhh pe lagi. dia ni memang suka call pepagi buta. kejut Subuh katanya T_____________T''

****
gambar free hair terpaksa dikaburkan
=p
first time cuci gambar sejak pakai DSLR 2 tahun lepas
HAHAHAHA

****

okay ini spek mata saya
trendsetter?

mata kero adalah keistimewaan saya
nampak tak mata kanan tu macam merah sket?

melepaskan nefsu di Tutti Frutti
cayalahhh padahal gaji tak masuk lagi
so ambil pun takleh tamak sangat
hu.


setakat ini saja
pasni nak keluar jenjalan cuci mata
teman orang shopping
:D


xoxo



lalala