Pages

Sunday, May 31, 2009

accidentally happens..

*CBS 3725 remuk teruk*
*hati i lagi remuk*


asl bole berlaku accident? seme org tanak pun accident ni. seme org da amik precaution yg tip top utk elakkan mende malang ni berlaku. tp once da berlaku kite takleh nak elak. things happened for a reason. maybe mende ni berlaku atas aku utk ingatkan aku jgn bwk kete laju... tu cth je ye. i ni pemandu berhemah n contoh ekekekekekekeke.

maka pd hari jumaat lpas, 29hb i terlibat dlm accident. rs cm kecik je sbb tak melibatkan sape2 mati o sakit (i tatau laa mamat skuter tu mati ke x skg bcos of internal bleeding ke ape) tp i alhamdullilah takde pape. cume memule blur skejap *_* the story went like this:

i nak masuk simpang lrg umah ni. seriusly mmg xnmpk pn mamat skuter tu. alik2 ms masuk tibe2 muncul ntah dr mane btol2 dpn kete i yg pada kelajuan 60kmj kot. hoho mmg agk laju sb ms tu rush sakit perut akibat hentaman mcm2 makanan kat secret recipe theee~~ gedegang!!! i pn benti kete n tgk mereka dihempap skuter yg gemok (mujur gemok kalo kurus rs da amin...) muke mamat tu da start bengang n start membebel. hello. i xperlukan bebelan u. i tros tgk kat remukan kete myvi i nthen OMG!!! mamposlaaa aku kali ni... huhu. tp ms tu i tak nangis pn. tatau nape. myb sbb i rs bkn slh i kot. die ckp slh i. bole plak kwn die tny i ni lesen P ke ape? ai. tu satu penghinaan!

pastu byk la kete n moto benti tny2. mujur pakcik2 situ tlg i. lg bengang aa mamat tu. lantas dia ckp "pakcik2 kat sini bwt cm die lak teraniaya padahal saya yg teraniaya sini" WTF??? bapak aa kuang ajar mamat ni. parents lu tak ajar ke lu pendidikan sivik?? da ternyata kot penduduk sini bencikan mat rempit. SAYA BENCI MAT REMPIT!!! hahaha (cube teka dr dialog mane). die cm bkn mat rempit tp gaya die bwt i annoyed gile. dari a to z cite psl moto die cmne die nak g keje bla bla bla. da aku ni cmne?? samelaa jugak keadaan dgn ko. patah kaki gak kan?? aih. dlm hati ni mau mencarut jek nthen mintak sape2 tlg bli selofan tape, tape sket mulut die ni.

pastu kwn i dtg, syamil tlg drive kete ke umah sb tgk i ni cm blur n tak berani nak drive. adela pakcik2 ikut nk jumpe mak i to story laa. huhu. pendekkan cite mak i xmrh pn cume pot pet "tulaaaaaaaa...jgn blk maghrib2 tak elok. nasihat mak tanak dgr" wuwuwuw. terkesima skejap. insaf aa skejap. baik mak pasni adik blk atas dr kul8pm :)

nthen abah aku dtg dr poli n said the same thing with my mom. tgk2 kete pastu mamat tu dtg. niat die dr td nak pow aku 100% btolkan skuter die. chantek muka lu mamat. nak kata aku laju ko pun laju rushing ke bdr. kalo tak, kete i takkan remuk begitu rupa. cm langgar lari dgn lembu lak. aih. die pn bertekak dgn abah i. abah i ckp nak settle kat polis je. die tak bg kate ptus pn tp nmpk gaya die tanak. myb road tax mati. takpn lesen mampos. heh. pastu b4 die blah die ckp nak mntk bos die settle. i ni pn tunggu gak smpai pg bute tp takde pn bos nye. ckp berapi bole laa lu mat!!! i still geram dgn die sbb ckp lebat nak mampos tp...

30hb. abah i cl mamat tu namenye wan tp masuk voice mail. pastu dpt tp bile abah ckp nak setel tros tuut tuut. cilakak lu. abah i decide nak lodge report so we went to balai at 4pm. mujur abah has tlg, sarjan mohd. amin tp i cl pakcik je. die laa byk tlg smlm. sng sket. takyah bwt report lg sb nak tunggu mamat tu bwt report. kang i cite lain die lak jujur mati la i. until mlm he's still tak bwt report so i pun g laa balai pas dine with my mom kat sara thai (bole laa plak jumpe abg ngah dgn checkers beliau huhu). i kat sini play safe. even die tak bwt report tp kalo i tipu dlm report tu then mamat tu lak bwt report lain nnt i jugak yg kene. satu keje lak. i pn slamat laa dikenakan kompaun RM300 sb keslhn masuk simpang. redha jelaa duit melyg cmtuh jek tp puas hati laa sbb mamat tu pn kne gak saman sb beliau tak bwt report (PADAN MUKA!!!)...

the lesson here is... ntah i pn tatau. berhati2 di jalan raya, jgn takut kalo mangsa gertak. buat muka steady n plg penting jgn nangis. kamu takkan nangis kalo tak bersalah. bwt hati kering huhuhu. everything is settle now :) skg ni tunggu kete masuk bengkel n of course laa lesen driving i kne tarik dgn my mom. skg bergantung dgn die utk g mane2 sb i tak berani bwk honda die. dahla besau manual lak tu. n mas!!! kamulah harapan aku utk ngedate dgn teman2 :D

sekian kisah tragis i. nnt i update blog lg!!!


xoxo


:)

4 COMMENTS:

aizam said...

sgguh tragis.nasib u tkde pape.kalo tak,nangis la mamat tu..lalallal~

L a tt e s H a said...

huhu.
tulah.
mujur da settle.

:)

nadiya.inah said...

brapa lama nk siap kete nih?? isk2...bentuk U gitu..kehkehkeh

L a tt e s H a said...

hehe.
da masuk arini.
hrp2 smpatlaa b4 weekend ni.
sng nak trn kl.
yeehaa~~

(muke cm tak berslh even da hentam skuter)