Pages

Wednesday, July 14, 2010

8 bulan


hai selamat pagi! ohaiyo gozaimasu! hahahaha tetiba je kemaruk cakap nihongo ni apesal? umm saya rindukan Jepun. baru merasa musim luruh dan sejuk kat sana tapi tak sempat nak merasa kemeriahan musim bunga dan kehangatan musim panas. agak-agak ada rezeki lagi tak nak jejak Jepun? one day maybe ;)

itu intro untuk entri kali ini. saya nak story pasal apa yang saya buat pada hari semalam, Selasa. peh penat kot kehulu kehilir. tapi gembira. sebab? selain menghabiskan duit dengan berpatutan bersama dengan Cik Nad, saya keluar kali ini ada hala tuju. means? saya ekceli dah bosan keluar bandar just untuk keluar hang out. means? tiada hala tuju. biasalah bergelar penganggur memang rutin harian beliau macam ni (-_-)'' sobs.

pagi dalam pukul 11 gitulah angkut Cik Nad ke bandar baiki her external hdd. seems like rosak jek. tapi takpe. asal ada jalan lagi insya Allah boleh baiki no matter how. jangan give up! kita tengok dulu kalau-kalau esok dapat baiki? if tak dapat baru fikir another option okay dear? pastu pergi ke area Kolej Shahputra for the first time. peh kafeteria sangat... umm urban? memang gempak lah senibina. its architecture memang superb. seperti LimKokWing lak haku rasa. padanlah student sana poyo-poyo. hek.

saya pun print borang kerja. nak ikutkan saya sudah apply 7 job application and of course lah gomen kan but then guna degree je. since my bf tu private, saya pun nak try gomen. kalau ada rezeki kat situ... tadi dahla kena marah umm emo kot beliau pada hari ini. saya silap timing pergi call and said something stupid. and before he started to nag and babbling more about this and that tuttt tuttt tuttt... my credit is out~ phew... tak payah dengar dia membebel. sorry B sebab buat B naik angin. you know I didn't mean to, right? I love you dear. eh selamat ulangtahun juga ke 8 bulan. pehh harap-harap kekal sampai ke satu ikatan yang sah... amin :D :D :D

erk perenggan di atas tu dah terlebih melalut. back to my job application. hari tu dah kena reject dengan UTM. alasan? saya bukan student first class degree. cis. cakap jelah nak student UTM juga kan? ppffttt...! macam manalah nak cari lecturer apprentice gini if nak harapkan polisi baru ntah pape *mood emo* ye ah. head of department suh haku apply. struggle kot pergi sana sini fotostat sana sini. tapi tak dapat pun! inilah namanya takde rezeki Sha... bawa bersabar sayang. bukan rezeki kat UTM lah tu. means bukan rezeki saya untuk jadi lecturer kot? hue hue hue ;pp

selepas sudah settle semua, kami pun pergi ke ECMall. nak tengok Eclipse tapi Cik Nad ni tak ikut pula kronologi filem sebelum ni. hehehehehe begitu juga saya. just tengok Twilight je tapi 2x tuhhhh. tapi New Moon just download je sebab nak tengok kat wayang pun kat Jepun takde ditayangkan. sobs. sedih tapi kan tak sampai setengah jam saya tengok... saya pun kroih kroih!!! so kami decide tengok Predators. hasil? yeahhhhh!!! berjaya membuatkan Cik Nad tidur diulit mimpi. saya tengok dia tidur maka saya pun tertidur T__________T''

sedang nak google gambar... saya terjumpa satu application yang cool habis. mencapub pun ada rasa. narcissism kot? kah kah kah. gambar taknak pula nampak vain gila? (--'')

background picture for Google
cool gila kan?
sempat lagi promote tuh
;pp

****

mari bercerita mengenai filem pula. minggu lepas saya tengok wayang The Back-up Plan. hiks. padanlah klasifikasi umur 18 tahun ke atas. tapi biasa-biasa je. best cerita ini. I like Jennifer Lopez since dia berlakon ala-ala cerita sweet macam ni; Maid in Manhattan. pastu Monster in Law pun superb. comel & cute. urghhh!!! her butt is superb HOT :)

The Back-up Plan
body si Alex so...
cuci mata jelah since tak dapat peluk
hoit gatal!!!

tadi tengok cerita Predators. aish. tertidur sekejap tengok cerita ini. tak best ah! meskipun ada Adrien Brody, pemenang Oscar pun. cet. still tak best! dahla tiket RM10. nak cursing lagi ni. teringat cerita Alien Vs. Predator. struggle tengok midnight kat Midvalley. ending cerita? semua manusia mati sebab nak bunuh alien. selalu alien ni jadi watak jahat and predator jadi watak baik. padanlah hero pun mampos sebab semua pelakon tak famous! hey sabar jela haku! Arnold SUSAHNAKEJA juga yang berlakon paling best untuk versi filem Predator. tu barulah thrill!

Predators
tagline "fear is reborn" tak sesuai
takde pun!
(-_-)''

senarai filem on the way nak tengok

Eclipse
hahaha tatau kenapa tidak begitu teruja nak tengok
tapi rasa macam nak layan minggu ini

Despicable, Me
nak tengok dalam 3D
mujur Kuantan ada tapi JB takde!!!
taklah kampung sangat Kuantan ni kan?

Inception
tak tengok lagi trailer tapi nampak cambest
sebab?
director from The Dark Knight tuuuuuu
why bother?

The Sorcerer's Apprentice
Nicholas Cage was my favourite actor
Jerry Bruckheimer was my favourite director
mereka macam ada chemistry tau
so this film mesti superb!!!

Salt
filem last untuk dilihat sebelum berpuasa
keh keh keh
:D

panjang gak ek entri untuk kali ini. hehehehehe. so esok nak buat apa? kemas baju yang bersepah-sepah pls? jangan malas ye Cik Sha. huk huk huk. nak isi borang kerja lagi. ada rezeki ada lah kan? Allah sudah atur yang terbaik untuk kita. amin... all the best!



xoxo


pening kematu

7 COMMENTS:

dDhAsNidAr said...

ehh..u ni org kuantan ke??

Shahira said...

heheheheheh.
yup :)
duduk kat cenderawasih.
heee u duk mana?

shiela-suka-suki said...

iya.sila kemas baju awak yang berlambak kt atas katil along tu k.next time tak nak balik rumah as pendatang asing.

Shahira said...

hahahaha.
mmg PATI pon!

dDhAsNidAr said...

oic.rumah family i kat belakang KYPM & Kolej Islam.
tp skrg i keje kat jerantut.heheh.
patut la banyak sgt tmpt yg sgt familiar. :)

Shahira said...

hek hek hek.
saya mmg org kuantan sejati.
:D

dDhAsNidAr said...

sama la.tempat lahir kat umah kuantan lagi.ngehngeh.
bangga terlajak tetibe :)