Pages

Monday, July 12, 2010

friends do come and go


ini entri emosi
currently mood upside down
I have no one to talk with
hanya selesa untuk menaip dan terus menaip di blog kesayanganku...

my status for today
today is really a bad day for me
I hate Monday
Monday seems always be a bad day for me like FOREVER

****

tadi saya bangun pukul 1230tgh hari. I think it is too late for anak dara like me untuk bangun lambat macam tu. what to do. penangan Piala Dunia. meskipun Ass-Pain menang tapi takpelah bagi can sebab tak pernah masuk final dan menang. macam ganas je match malam tadi. baru kenal muka Xabi, Torres dan Villa. haha. memang buta sket bab-bab pemain nih. selepas itu bergegas hantar my sis ke terminal, hantar form kerja kat Cik Hana dan membasuh keretaku. baru nampak sket lawa dan shining ;)

tu bukan apa yang saya nak cerita dalam entri ini. sekadar bercerita sahaja. nak sedapkan hati kot orang cakap. currently now mood saya upside down. but this time is down. if Jay Sean asked me "baby are you down down down?" I will reply YES. kenapa? lately saya ada friends issue. sesiapa yang tahu mesti sedar pasal isu ini. friends come and go. kita berkawan 10 tahun pun belum tentu dia setia dengan kita. anytime boleh kena backstab dan hancurkan hati kita yang sedia rapuh.

tadi saya baru dapat tahu one story. about me. selepas saya dapat tahu, saya marah. saya sedih. saya menangis. ye. saya menangis. sebab terasa kawan sendiri mempertikaikan perbuatan kita. can people tell me? sesiapa boleh tak bagitau bagaimana untuk menunjukkan perbuatan kita itu sama ada ikhlas atau tidak? can someone pls tell me? so that, I can please that ppl which is my own friend! bagi saya itu fitnah. satu fitnah yang boleh menjatuhkan maruah, kreadibiliti dan nama saya. and you have no right to talk about me like that. seriously. aku doakan apa yang benda yang kau dah buat kat aku, akan terkena juga pada kau one day. doa orang teraniaya selalunya dimakbulkan...

benda-benda macam ini selalu buat saya down. meskipun saya nampak kuat for certain things but then there are a few things yang boleh membuatkan saya down. terasa sangat down. apabila berdepan dengan isu ini. saya tidak boleh mengadu kepada sesiapa. not to my family. not to my boyfriend. not to my best friends. it is just me all alone. saya seorang je yang boleh menghadapi semua ini. totally exhausted with this thing. saya dah tatau macam mana lagi cara untuk semua orang berpuas hati. tell me what is the best way to please other ppl?

"Wahai orang-orang beriman, apabila datang seorang fasiq kepada kamu membawa berita, periksalah ia terlebih dahulu. Agar nanti jangan kamu menghukum sesuatu kaum dalam keadaan jahil (terhadap apa yang benar), lantas kamu kemudiannya menyesal atas apa yang telah kamu lakukan." Surah Al-Hajurat, 46: 6

FirmanNya lagi: "Dan janganlah kamu berpendirian di dalam sesuatu perkara yang kamu tidak ada pengetahuan mengenainya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati itu akan dipersoalkan (di akhirat)." Surah Al-Isra' 17: 36

****

just a random picture
I like the quote saying
"Are my actions helpful or harmful?"
everyone should practising this in their daily life


I do love gossip
my friends know I loved gossip
and they loved to have a gossip with me
but I don't like to talk trash about other people without any proves

this is me
a girl in red colour tshirt
have a thought in mind
do I need to care what others talk/think about me
or don't?



xoxo


hopeless

9 COMMENTS:

LORD ZARA 札拉 said...

be patience darl.

That's always happened in life.

What to do?

Just play safe.

and ignore those hurt words~

faRa_diLa said...

sha,

KAWAN itu tetap manusia.

Dan MANUSIA tu adalah makhluk yang tak sempurna. Bezanya cuma akal dan hati.

Kalau mereka iri hati kat kamu, kamu kesian la kat mereka sebab mereka tak ada apa yang kamu ada.

Tapi kalau dia buat sumthng sampai menjatuhkan maruah dan hak kamu. Bertindak la secara bijak.

OK (^_^)


ALWAYS BE HAPPY!

Shahira said...

thanks zara.
humm i try the best to cope with this.
:)

Shahira said...

thanks fara.
even kita tak pnh jumpa, but one day i nak jumpa dgn u.
terasa mcm mulut u pn bole tahan laser?
hehehehehe.

faRa_diLa said...

hahaha.. kelakar la awk ni sha.

ke sebab mulut i laser terus u nak jumpa ni? huhuhuhu

boleh insyaAllah, mungkin wedding u ke nnt. hehe. =)

tapi mungkin kte pernah berselisih ke..sbb i pun blaja ukm jugak. food science student. duduk bangunan biologi je. hahaha.

tp food science blaja 4 thn...mgkn la masa 1st or 2nd year prnah terselisih, sape tau kan?

heehee.

Shahira said...

mulut laser tu adelah psm antara kita kot kah kah kah!!!
heheheh saya mmg kelakar.
tak caye tanya wanie.
:D
ada masa saya boleh melawak, gelak2 tp mase serius saya mmg btol2 serius.
hek hek hek.

lorhh ukm ke?
tp jrg ah menjejakkan kaki ke bgnan kimia tu.
ms 1st yr jek sbb klas kat situ.
dulu kolej mana eh?

hihi if dtg kuantan ni roger2lah wanie pastu sure die roger saya so bole la hangout skalik.
;)

faRa_diLa said...

ehe, bangunan kimia hanyalah persinggahan kami. ahaha. kecuali waktu nak fotostat paper. huk3. tp jabatan sains makanan kat bgunan biologi. lab pun kat situ. tu yg jarang dtg bgnnan kimia melainkan ada kuliah je kat bilik kecik. huhu.

1st year-3rd year kolej burhan.

final year kat zaaba. hihi.

boleh2, insyaAllah. kalau dtg kuantan sy akan hangout dengan kamu semua. ok. =)

Shahira said...

oh haaaaaaaaa!!!
yes da ingt.
aritu pnh batch korg ajak budak course kteorg makan ice cream yg korg buat.
hik33.
tp saya tak g pun :D

faRa_diLa said...

oh..tu project by group. kwn sy punya projek. hihi.

ice cream dragon fruit kan?

hihi..