Pages

Thursday, November 11, 2010

babbling for today


hye there. welkam to my belog. heh annoying tak saya eja cenggitu? tak? oke. eh. Sha buang tebiat huaaaaa T__________T'' saya baru je lepas angkat baju Abah and then put my laundry into washing machine. pastu nak solat Zohor. pastu nak kena sapu sampah heeee. dah janji dengan Emak so nak tanak kena buat sebab dah janji kan. lagipun Along nak balik Ahad ni cam huhu rasa nak buli je dia *pembuli tegar Along* wakakakaka eh tak baiklah buli membuli sibling ni. muah ai lebiu Along ekekekekeke. konfem nya kena belanja my family for a dinner. tempat mana ek yang best? hihi tak kisah pun berhabis duit untuk mereka because only your family will love you 'till the end. bf sendiri pun tak dapat sayang kita macam mana Emak and Abah sayang kita...

rasa macam wallet haku pun akan kempis semakin kempis menipis sampai makan pasir sekian terima kasih. huk. uniform baru dah dapat. so nantikanlah warna warni marshmallow colours untuk uniform Brands Outlet. stylo mylo babe. serius tak tipu. nak tau saya tipu ke tak, silalah shopping di Brands Outlet East Coast Mall ekekekeke. melayang kot RM60 untuk uniform saja huk. pastu ada can melayang lagi RM25 untuk cardigan huuuuuuu (-_-)'' cardigan kelabu yang tak macam kelabu. tengah fikir lawa ke tak nak pakai dengan colour striking, bold and bright. takpelah tunggu je gambar daripada saya ngeeee :D :D :D

dan dan je kan nak hujan hari ini. told you. Kuantan sekarang sudah dilanda musim tengkujuh. mujur pagi tadi dapat merasai cahaya matahari. best semasa pukul10 jelah. pukul11 tu dah start cursing sebab panas huhuhuhu. pagi tadi keluar dengan si dia. at first we have our breakfast which is nasi lemak. okay lah rasa kebabom! sebab sambal best tapi pedas dan manis sedikit. and then pergi Maybank nak follow up pasal hal Etiqa Takaful tu. aihhhhhhhhh rasa macam huuuu sabar Sha sabar. terima kasih lah sebab perkhidmatan lembab nak mampos pastu still potong duit haku RM24 grrrr grrrr gerammmmmmmmmm!!! but I have manners. saya tak marah orang macam tu je. I am trying to be cool. you, I memang COOL kan? pastu boleh pula terserempak dengan his father. aiyayayaya kantoi (--'') and then pergi settle my mom credit card's bill. tang panas-panas ni memang terbaik pekena cendol and we have our own conversation. I like!

my mom called me just now. hu. betapa kumerindu dirinya. aiyaaa cepatlah hari Isnin ni! huhuhuhu. the first thing she asked me was "Adik dah bayar kad kredit?" and then "rumah sudah sapu ke belum?" huhuhu pastu baru nak tanya dirikuw ini sudah makan ke belum T_______T'' yang best lagi "Adik tak keluar ke hari ini?" huaaaaaaaaa hahahahaha pelik kot bagi dia mendengar anaknya duduk di rumah sahaja pada waktu ini ekekekeke. rasa macam nak keluar tapi penat. banyak benda tertangguh lagi dalam rumah ni and for myself also. bilik memang bersepah so heeee sorry Along sebab tak terkemas lagi hihihi. pastu dengan budget pun tak ter update lagi. aihhhh so rasa nak duduk rumah je hari ini. cukuplah pagi tadi dengan dia walaupun sekejap :D :D :D

there are lots of things that I wanna share with you tapi tak terkata. heeeee. korang semua mesti perasan kan my previous entry talked about him. before this, saya ada juga kenal-kenal dengan beberapa orang tapi huuuu masa tu pintu hati still tertutup. means nak berkawan tu boleh tapi nak more than that I don't think so. but then when I met him, knew him in person, my thought was totally changed. sedikit demi sedikit pintu hati saya terbuka and insya Allah kalau ada jodoh, adalah kan? no need to worry. there is nothing to worry about because Allah have stated our soulmate since we are not born yet :) yang pasti saya selesa dengan dia and I do like him. yeah a lot. heeeee ai lebiu ;p

since dah bekerja ni kurang lak spend time dengan kengkawan. huk. pergi kerja balik kerja. kalau hang out pun after working hours. not them but mine huhuhu. rindu wehhhhh cepatlah korang balik dari KL tu. pastu kan since dah bekerja ni pun rasa ada tanggungjawab kita sendiri. saya akui first gaji ni saya banyak belanja kat diri sendiri sebab dapat basic je. start bulan ni baru dapat OT and then next month baru tambah komisen so hu rasa berbaloi lah juga kerja. anyway I really loved my job. happy je all the time. takde pun rasa macam buruh kasar ke kuli ke tapi mandur adalah HAHAHAHAHA ;pp bulan ni dah kena start bayar bil elektrik. duit PTPTN Abah still tolong bayarkan. duit YP tu start bulan Disember lak kena bayar adoiii (-_-)'' belum lagi duit monthly Myvi tu huk. dan insurans lagi wahahahaha. baru sedar kan kau Sha banyak betol hutang keliling pinggang. tapi takpe PaMa still ada muahhhhhh lebiu all ^_^

nampaknya saya harus melupakan hobi shopping saya huuuuuu. serious you have to Sha! ingat eh bulan ni last kaw shopping baju and seluar tapi beg tu boleh consider lagi wakakakakaka T_T'' I got many things to settle and memang banyak kena pakai duit. bila boleh saving ni? tengah fikir nak invest dalam unit trust starting from next year and close my ASB account. huh dahlah dividen sket. cet. sia-sia je melabur since umur 12 tahun okay 12 tahun. manalah duit nak ada banyak sebab tak menabung! hahaha tau pakai duit dividen jek (-_-)'' pastu laptop saya ni pula makin lama makin parah. hmm kawan saya cakap kalau nak repair mau up to RM1k waaaaaa. kalau nak saving lak pakai LCD screen tapi dah tak jadi portable dahla hum. buntu. damn. bodo punya Sony.

em ni je kot saya nak update. amik kau sekali update 3 entry sekaligus huhuhuhu. thank you for reading and especially you, dear :P masa type blog ini saya mengantuk so boleh tak nak tidur dulu pastu bila bangun tidur baru jemur kain kat ampaian? dan sapu sampah? hahahahaha pemalas oh pemalas oh Sha pemalas.


jom layan 2 gambar
dah lama tak tangkap gambar diri sendirik
ekekekekeke
terima kasih encik photographer
;p

jom koya fashionista jap!
ecehhh baju London yang buat rasa takleh blah
terasa macam berada kat obersi
;p

best betol kan pekena cendol pulut di tengah hari buta
slurrppppp~~


lately ni suka sangat bagi readers baca sampai semput
sebab update sebundle
wakakakakakaka!!!

thanks for blogwalking
and reading too



xoxo


happy happier happiest

20 COMMENTS:

nyna said...

suka tgk sha hepi mcm ni.
pewwit.mood in love gitu.hehe

btw.nak jugak pashmina mcm tu.
cantikkkkk :D

Shahira said...

hihihi i hope u r happy too nyna!
btw pashmina ni sha beli kat brands outlet :D
try lah cari kat tpt nyna if ada.

MiYOKO TACHIBANA said...

sha...good to hear that....

mood happy gituu.....
kem salam kt sidia yg berjaya buka hati u tu....hihihi

Shahira said...

thanks sis ^^
i was hoping the best too.
:D

Drunbella Khoo said...

like ur style.
cool baby cool.
:)

**eh, unit trust tu cemana?

.ieLah. said...

kalau ada jodoh, insyaAllah
have faith! :)

shaaaa!
sila kurangkan shopping!
nanti purse kempis kena makan pasir..cannot cannot!


ehem, ielah terbayang kasut floral kuning ari tu tauuuu. mahuu! T_T

Shahira said...

thanks bella.
heee unit trust tu amanah saham.
cth cm public mutual :D

Shahira said...

tulah ielah.
sha janji gaji bln ni tu last utk shopping wuuu kenot kenot.
kene saving utk mende lain.

hik hik.
beli laa beli laa kasut tu murah je RM60 for 2.

nurayunni said...

wah...makin comel.....suke2 tgok pic..

Shahira said...

hee tengs sis :D

miss leya said...

sha..wow..pinkyyyy siot...i like..
u mmg daredevil lah..haha..shock pink tu. tp skang mmg org da xkisah kan. gpon, u mmg comel.kai pe pun comel..am i rite? haha..bukan bodek aw..ikelas ni..hehe

Shahira said...

aiyayayaya leya.
huuuu thanks for ur comment.
huk not so called comel.
heeee segan!

shiela-suka-suki said...

cis..ada plan nk buli gua rupanya....oh tidak..
tentang bilik tu,along dah tau dah.mesti berada dalam keadaan statik or even worst..eiii,i just didnt know what to say...
yeay...nak belanja ek..harusla yg havoc makanannye...hahahaha
n dont forget ur words last few days k...hikhik

Encik Tikus said...

style lah lu, gua suka gua suka, keh keh

Shahira said...

erk.
along.
adik kekurgn duit T_T

Shahira said...

hihi tengs :D

mimi mn said...

I love the bag. and the shade. hihi comel :)


I also need your help,
http://poploudmn.blogspot.com/2010/11/im-such-poser-with-baby-joe.html

do tell me my fault.learning to do better.thanks in advance.

Shahira said...

okay.
will drop the comment soon.
welcome to the photography world dear.
:D

mimi mn said...

thank you!
I'll be waiting for that :)

Shahira said...

okay ;p