Pages

Thursday, November 25, 2010

melepakkan diri di rumah


jom layan gambar sat
ala-ala hypnotize
@______@

daripada pandangan mata tuan punya blog
bertempat di bilik tidur beliau

tadi tengok dinding ini

pastu dinding belah sana lak

end up with pandangan daripada atas katil lak

hasilnya tuan punya blog tidur
dengan posisi yang menyakitkan kepala
sekian terima kasih
(-_-)''

****

hai. sudah solat Maghrib? ehe. saya belum. tengah tunggu turn nak mandi sebab Abah kat dalam bilik air. weh motif kau cerita benda ini apehal? huhuhuhu. hari ini hari Khamis. seperti biasa hari saya melepakkan diri yang kurang sudah terlepak dan merehatkan diri yang kurang terehat. ada faham? tuan punya blog pun kurang faham ngahahahahaha ;pp

ekceli pagi tadi berazam nak pergi Maybank, counterback with hal takaful bodoh tu AGAIN. the result? daripada berazam nak pergi pukul 10pg berakhir dengan pukul 12tgh hari HAHAHAHAHAHAHA akibat terlajak tidur. yum yum bestnya tidur. pastu tadi berlagak macam big boss lak sebab ada driver hehehehehe.

malas ah nak cerita pasal hal takaful bodoh tu. konklusinya kat sini sudah 3x saya minta batal akaun tapi tak terbatal lagi pastu duit haku confirm burn gitu. cilakak. pastu nak ajar lak camne nak tipu sebab semata-mata nak claim duit insurans. weh kau cakap pakai otak kat lutut ke? camni ke kau nye customer service? cam cilanat. aku pun tak ingin lah duit haram tu bodoh. haa bodoh. aku ni tak suka sangat nak cakap orang bodoh tapi kau tu eh nama dia Puan Aina *if not mistaken* memang bodoh. warghhhhh! takpe takpe. tindakan selanjutnya? tunggu saya buat report kat Persatuan Pengguna minggu depan. kan tak pepasal ada satu perenggan emo kat situ huk.

****

nak bercakap sekejap mengenai blog. blog saya jenis apa? tengok tajuk pun dah tau kot. Shahira and her L a tt e. "latte" is Italian for "you paid too much for that coffee". haha faham? tak? saya pun tak faham :D :D :D okay blog saya ni more tu personal life saya. means saya nak story mory and sharing dengan pembaca yang berminat nak tau. bukan nak dedahkan segala-galanya from A to Z. it is just I like to write and tell. saya kan talkative. jadi mesti suka bercakap kan? so saya luahkan menerusi penulisan blog. bagi saya blogging ini tidak salah pun asal faham lah boundary tu takat mana. saya takde pun cerita saya korek hidung pukul berapa ke apa. eh perlu ke cakap pasal ni? hahahaha tak pepasal jadi pengotor jap ;p

saya tetiba nak cerita pasal blog sebab Cik Fara
thanks darl sebab tolong enterframe haku
ekekekekekeke
;pp

****

jom masuk kepada topik yang agak serius. pasal bajet. uhu. first gaji sudah failed nak handle sendiri. sekarang ini serius cukup-cukup makan je weh. insya Allah boleh bertahan sampai Selasa depan. cepatlahhhhhhhh Selasa depan. I need money wu. tapi bajet still dalam kawalan. yang ter over tu sebab saya beli lens baru. sebelum tu tamak beli jeggings Levi's. kat situ je sudah melayang RM500. boleh katakan first gaji ini berhabis untuk diri sendiri je. pastu rasa contented. gaji bulan ini insya Allah saya boleh saving. bajet ke atas benda lain tak lari pun contohnya duit minyak & topup. still in control ngeh ngeh ngeh.

serius lah Sha kau kena ubah cara ini. jangan sampai ada financial problem dahla. tapi kan saya rasa puas hati sebab semua guna duit sendiri. sudah tak harap either kat my parent or my sister. cuma hutang tu slow melow lah Adik bayar ek? muahahahahahaha ;pp nak tau tak berapa bajet kasar saya pada bulan ini?

minyak - RM70
topup - RM30
shopping & misc. - RM915

lebih kuranglah tu. pasni shopping tu kena kurang dah. kalau boleh tamau dah shopping. semua dah ada except for wedges HAHAHAHAHAHA lempang diri sendiri (--'') dush dush! bulan Disember sudah start bayar duit YP dalam RM70 kot. pastu baru boleh minta kurang pembayaran sebab performance CGPA bagus. weh penat kot kerah otak bagai hape semata-mata nak maintain pointer. ingat senang ke? hu. susah T________T'' pastu the best thing is that company announced to cut down our EPF with new rate which is 11% yeayyyy!!! means boleh saving banyak. heeeee banyak dah nak plan for 2011. I am waiting :)

ini buku planning saya
especially for my own budget
senang nak tau duit keluar ke arah mana
:)

****

okay gtg. nak keluar dinner kat luar. supposed malam ini dinner with Mr. Bruno Mars but then family comes first. tetiba Abah buang tebiat ajak dinner luar. huhuhuhu dah sah-sah special so saya nak berfesyen sakan. hey kata fashionista wannabe? cuma saya takde tripod nak self timer sendiri waaa bila entah nak beli sobs. kena camwhoring sensorang lah kot ;p till then kengkawan. next entry okay :) :) :)

this is what I want to wear for family dinner
Stripey Chain Gipsy - Lustfulluv blogshop
Leopard print shirt with panel skirt - Cotton On
Pink high neck inner - Uniqlo Japan

nanti saya upload gambar
first time nak pakai cenggini weh
huhuhuhuhu
:D



xoxo


happy reading!

7 COMMENTS:

miss leya said...

lens baru sha? apekah???

lens mata or lens fotografi. ahaks. yer sile lempang sy. sy bingung ni. hahaa

Shahira said...

lens sha laa huhuhu yg aritu.
70-300mm :D
sha tak pkai lens mata cygkuw.

miss leya said...

hehe. da agak da. saje je nk kasik hint suh pkai lens mata. baru ag stylo. hehehe..

bpe rm lens tu dear?

Shahira said...

wuuu tak berani la leya.
nak tonyoh2 biji mata huk.
i bli skali dgn lens 105mm.
2nd hand from my friend.
less than a year.
tmbh another RM300.

miss leya said...

wow..best2.bakal menjadi pro photographer ni..gajet sume da ade..canteklah..hehe. i sapot u sha...

faRa_diLa said...

wooot wooot. :P

Shahira said...

wooot wooooot~~