Pages

Tuesday, April 27, 2010

50% siap!


lega. lega. lega dan lega. weehuu! rasa hendak menjerit kegembiraan saja. yesh! petang tadi dah jumpa my supervisor and he told me what to do. yeah. I know what to do doc :) data analysis yang akan membuatkan kepalaku pening pening lalat sambil curse kepada SPSS. hahaha. tengoklah kau nanti Sha. migrain je start minggu depan T_T

okay. esok balik Kuantan start enjin pukul 8pg dan vroom vroom hello Kuantan! eh tu nanti dulu punya cerita. saya nak menceritakan bagaimana Chapter 4 saya dibuat. mula-mula pukul telur 10 biji pastu kacau-kacau letak gula taraaa siap! hek. ingat senang ke macam bakar cuppies? eh tiba-tiba je cakap pasal cuppies. okayy saya lapar T.T

start 3 Mei nanti, saya akan siapkan Chapter 4 iaitu data analysis. semua data yang ada pada questionnaire saya tu akan saya buat coding dulu. coding boleh guna either Microsoft Excel ataupun SPSS aka Statistic Package for Social Science. huuu harap-haraplah saya masih ingat lagi macam mana nak guna software ini. masuk data tekan je pakej statistik apa yang kita nak and then siap. memang memudahkan. tak payah nak guna calculator macam zaman tingkatan 5 tu struggle nak kira min (--'') amat menyusahkan hidup. huuu ada 8 minggu je untuk saya siapkan whole thesis ni. gambatte Sha san ^^

saya kan extend buat short semester. so saya buat je data analysis kat rumah. mujur supervisor saya faham yang saya AKAN MATI KEBOSANAN jika tinggal kat UTM tu. yelah dengan kawan pun takde. takkan nak sorang-sorang. weh naik gila tahu? memanglah saya boleh survive tapi there is no entertainment. jadi memang saya akan naik stress. euw saya bukan jenis mengadap thesis 24 jam (-_-) so next meeting with my supervisor is on 19th of May. hiks. selepas holiday getaway di Singapore. harap-harap plan menjadi yeay!

baju semua sudah siap packing. ini pun baru bangun dari tidur selepas Fizah call tanya nak makan apa. aku tanak makan cuma teringin air Coke. harap-harap dia beli kat McD :D :D :D after this layan tv cerita Desperate Housewives. hehehe saya memang kaki tv dari dulu tapi since duduk bermastautin UKM-UTM-HU-UTM, saya sudah jarang mengadap tv. if not dulu, pagi petang siang malam tv je memanjang. padanlah result SPM hancus!

hihi. gotta go. nak layan tv :) hati ceria berbunga-bunga. doakan saya selamat sampai di Kuantan. sampai je Kuantan has a lot things to do. wah. beli tiket bas. ambil laptop. penat penat. malam ngedate ngehehehehehe itu yang paling ditunggu-tunggu actually ;D rindu sangat kat beliau. thanks sebab sanggup buat kerja perhabis kat ofis tu memalam *tau dah OT masyuk* demi Syg. thanks sebab sudi balik ke Kuantan juga esok. really appreciate that. eh terjiwang pula. okayy bye!



xoxo


happy & exhausted

1 COMMENTS:

Ahsanfile Project said...

Masih kuliah ya ?
seru banget kayaknya :D

lam kenal
http://ahsanfile.wordpress.com