Pages

Thursday, April 8, 2010

boikot laptop vaio



entry ini terasa mahu mencarut je. since last week laptop saya buat hal. tiba-tiba off! bayangkan jikalau masa tersebut saya sedang menulis thesis tanpa henti? tidak ke bengang? mujur ngadap Facebook je T________T huh! nasib baik kau pink. lawa. masa kat Jepun pun dah buat hal selepas 3 bulan guna. saya beli pada bulan September 2009 konon-kononlah hendak mencapai aura baru di Jepun. of course lah kena pakai brand Sony. yelah kan Jepun. hek poyo.

after 3 months using this laptop, kipas sudah mula bunyi. annoying gila serius kau rasa if on laptop aku kat library mesti semua pandang. rasa macam nak baling je laptop ni huwaaaa tension mak! mujur laptop tersadai kat bilik je. tapi selepas sebulan itu laptop sudah kembali okayy tiada masalah. huh lega!

tapi selepas 3 bulan laptop sihat daripada bunyi kipas yang annoying, kipas bunyi balik! tapi tidak sekuat dulu. rasa pun okayy la kan tapi tup-tup laptop mati secara tiba-tiba *%$@!! weh rosak laaa laptop aku kalau macam ni. tak habis-habis buat hal. bencinyaaa! meragut semangat saya tadi untuk menulis thesis lalu call Hana dan ajak beliau keluar. release tension konon-konon. padahal demam tak kebah lagi makin teruk adalah T_________T

saya rasa betol lah kot problem kipas sebab kawan saya pun mengalami masalah yang sama. kita tengok dulu sebelum saya hantar ke Sony Centre. huk. beli cooler dulu. ini pun dapat on setelah menghalakan kipas ke laptop saya. saya lah yang sakit sebab terpaksa ngadap kipas memanjang. dahla selsema. what a nite. sigh.

kenapa hari semalam worst day?

demam. terlepas interview sebab demam. batuk. gatal anak tekak. selsema. laptop bangang.

dugaan demi dugaan

"miracle does happens"



xoxo


missed him
:(

5 COMMENTS:

cHimochi said...

haaa..
leptop vaio = sony kan??

leptop vaio = sony = hp sony ericson rite?

so this math eqtn nemang tepat..sebab..

leptop vaio = sony =hp sony eric = suke mati tetibe~

Shahira said...

Hahahahahahahaha.
Tau pon sony tu xbest!!
Circuit kot cm haram.

Cik Puan Drunbella said...

bahaya kalau kipas poblem.
nanti overheat.
silap2 boley meletop.
huhuhu.
=___=

Shahira said...

rs btol la kot sony ni da bwt prevention bile panas melampau je akan off sndrik.

i pn rs kipas probs.
huuuu.

ni pn online pas da beli cooling pad.
so kte tgk la btol ke tak tp rs btol daaahhh.

T_T

Kaseh NazLieza said...

semoga cpt sembuh ea...

inginkan pakej katering serendah rm6.90 per pax..lawati :

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/