Pages

Monday, June 21, 2010

backstabber bitch


backstabber is everywhere
yeah I meant you, bitch!

haaaa hamek kau aku post entry ini. tajuk entry pun macam kasar je kan? pernahkah anda? mesti pernah kan rasa macam mana kena backstabbed? ditikam daripada belakang. kalau orang yang tidak rapat tu rasanya memang he/she is taking us for granted lah kan. what if our own best friend? "bff forever" okeh. mesti hati sedih tidak terkata... sigh. ada juga manusia stok simpan otak kat lutut dia.

I have been once in 2007. I knew what it feels like to be backstabbed by my own best friend. heh. sekarang tiada lagi konsep "bff forever" dengan manusia yang saya baru kenal dan berjinak-jinak nak berkawan. rapat boleh tapi not as bff. saya kan memang terkenal dengan sifat peramah dan mudah untuk berkawan dan didekati tapi saya pun ambil juga precaution steps.

nak kata baru-baru ini saya kena backstabbed oleh kawan sendiri pun tidak juga. entahlah saya pun tatau nak mengkategorikan sebagai apa. cukuplah sekadar saya kata kawan menyampah kat kawan sendiri pastu emo siap ada kaki geng untuk kutuk-mengutuk. ooppsss! itu memang menjadi lumrah alam kat dalam dunia ini so kita bolayan ajelah zZZzzzZZzz.

dunia ini memang kejam sayang. tapi kita jangan menjadi kejam. kita anggap je hidup dalam dunia ini ada karma. what goes around comes around. Tuhan sekarang bayar pakai cash je bukan dengan kad kredit mahupun debit yang nak kena gores pastu tunggu tett tett tett. aku nak membebel panjang pun masa tidak mengizinkan. pengalaman lalu mengajar kita menjadi seseorang yang lebih tabah dan mungkin pandai bermain secara halus? hahahahahaha ;p



xoxo


teringat pesan abah:
kawan kat universiti ialah sekadar kawan sahaja
masing-masing menggunakan di antara satu sama lain untuk kepentingan sendiri
yes you are right!

eh!
Happy Father's Day!
even though dia tidak suka saya wish hehehehehe
lebiuuuuuuuuuu!

6 COMMENTS:

Drunbella Khoo said...

bila ada masalah baru lah ingat kita bff.
tp bila dah senang, pandang kita pun x.
so skrg neh malas dah nak anggap bff.
semuanya sama jak.
kawan biasa.
itu lebih baik kut rasanya.
sama rata.
ummm.

Shahira said...

hum.
if i pun nak ada bff ni i skg kene btol2 make sure tau hati dia cmne.
kalo stakat bermuka-muka tu boleh berambusss lah.
tak matinya if takde kwn mcm dia.
skg ni seme main backstabbed belaka.
T_________T

Drunbella Khoo said...

kadang-kadang i rasa berkawan ngan org yg i tak penah kenal pun lagi bahagia idup.
macam u.
macam member-member online i yg lain.
tak memeningkan kepala.
happy jer.
:)

Shahira said...

hehehehe.
virtual friends lagi mentarik hati kot.
sbb tulaa skg byk ngadap laptop drpd bertemu dgn org wuwuwu.

fara said...

hi sha. hehe..

ni i tak kata la, my akak kepada kawan i kata..

org mcm tu, bukan ada otak simpan kat kepala lutut, tapi otak simpan kat kepala tumit. paham x?

maksudnya;

kalau dah letak kat kepala tumit tu kira dah paling terbawah la sekali.

hehe. fikir2 kan....

Shahira said...

hahahaha.
i got what u mean by that :D