Pages

Monday, June 28, 2010

review filem untuk minggu ini


Toy Story 3

cerita kartun ini mengisahkan Andy dapat masuk kolej so dia macam teragak-agak either nak simpan atau buang semua mainan dia. at last dia pilih Woody untuk bawa ke kolej dan yang lain nak simpan dalam loteng. tapi mak dia ingat tu plastik sampah. so the journey is begin. mula-mula dapat masuk ke Sunnyside tapi dapat pula kanak-kanak yang merosakkan mainan so plan nak keluar daripada situ tak dapat. tapi biasalah mesti happy ending kan? okay ending dia? Andy bagi semua mainan kat sorang budak comel nama Bonnie. serius comel :) :) :)

pendapat dari hati ke hati: lebih suka Toy Story 2
(-_-)''

****

Karate Kid
ini adalah cerita remake

uih superb thumbs up! memang tak sedar langsung 2 jam setengah berlalu sebab cerita ini sangat tidak bosan okeh. dengan Dre yang memang lawak betol especially his attitude. memang takleh blah bila dia buat mimik muka tu huhuhuhu :p cerita ini tentang Dre yang berpindah ke Beijing, China and being the outsider. pastu dia nak dapatkan balik maruah diri dan respect from Cheng dan sifunya, so dia dan Mr. Han iaitu Jackie Chan masuk ke pertandingan kungfu terbuka. so cerita ini also happy ending. Dre menang dalam competition tersebut sekian...

pendapat dari hati ke hati: duit anda yang dilaburkan memang berbaloi-baloi
:D

****

Frozen
low budget film, I guess
kah kah kah

erm... hmm... camne nak cakap cerita ini ek? so simple tapi tak cliche. I guess lah this film nak tunjuk what is the worst case scenario could happen if you snowboarding or skiing during the bad weather? or the effect tidak mendengar cakap orang jangan main? hehehehe. cerita ini ada value dia. pasal friendship and survivor. only the strong get to survive. cerita dia pasal 3 sekawan ni; Parker, Dan, Lynch pergi main snowboard dan ski kat kawasan pergunungan. pastu hari dah malam. supposed tak boleh dah main kat atas tapi biasalah mereka tetap insist dan bagi rasuah kat tukang jaga cable car tu. nak dijadikan cerita tukang jaga cable car sudah bertukar dan ingat takde orang dah kat atas... tapi mereka still atas cable car tu. huhuhu. ngeri gak fikir pasal ni. ending? Dan dan Lynch mati sebab kena makan dengan serigala tapi Parker survive. habis!! hahahahaha T___________T''

pendapat dari hati ke hati: at least tak merepek ada werewolf
(--'')



xoxo


antu wayang!

10 COMMENTS:

.ieLah. said...

attitude! hehehe
comel2~!

this week kena buat muka kasihan sama TMW supaya dapat tengok back up plan..heee~

Shahira said...

eh minggu ni ke keluar?
wuuuu.
bestlah ielah dpt spend time setiap minggu dgn TMW.
sha jeles sgt222222.
(-_-)''

miss leya said...

yeap..karate kid mmg berbaloi tgk..even though mse sy tgk tu org blanje..haha..but then i made the right choice..siyes nak tgk lagi kalau boleh..

toy story xdpt tgk sbb no pawagam here..sedih amat..tapi xpe..tunggu download je la nnt..hehe..

Shahira said...

huhuhu xpe2.
boleh je kan tgk nnt.
nak buat cmne kan sb duk kat sana.
:)

miss leya said...

ha..sha dah abes master kan?? bukak la pawagam di klate ni satu..asing laki pompuan pun xpe..haha..

Shahira said...

hahahaha.
xleh slagi bulan memerintah ;pp

akiss ferrero. said...

hahaha. ni mmg geng antu wayang, tige2 dah tgk, yg ter-best is karate kid kan? kan kan? ;)

Shahira said...

yup yup yup!!!
attitude!!!
mmg tak terasa 2jam lebey huhuhu.
midnite lak tuh
T_T

.ieLah. said...

back up plan 1 july kan? kalo tak silap..
huhu
TMW da g tengok knight and day without me..mencikkk :(

Shahira said...

huhuhuhu.
ape lagik ielah.
pg tgk tanpa dia dan of course lah kat giant tmn u.
T_____T