Pages

Monday, June 21, 2010

update pasal thesis


firstly nak update pasal keluarga dahulu. rindu sangat pada emak saya. alhamdulillah selamat sampai di KLIA around 3ptg tadi. nak jemput kat KLIA tak dapek lah. hanya Along yang setia menunggu di balai ketibaan ecehhhh *tiba-tiba teringat saat-saat Encik Busy jemput saya di KLIA tapi tak jumpa pun depan pintu* hahahaha. Emak nampaknya selsema. mesti beliau tidak biasa dengan cuaca di sana. hmm imun rendah ni sebab tu jadi gitu. tapi saya of course tidak sabar nak dapat jubah hitam hehehehe siap order 2 helai gituw ;p

this is a regression analysis
memang betol-betol linear
kan indah kalau graf aku macam ini
T______T

back to the original story, petang tadi jumpa dengan supervisor. ada beberapa regression equation didapati tidak significant jadi kena buat semula. semua ini pakai try and error jek sobs. penat tahu ngadap SPSS. SPSS kat laptop Acer. buat thesis nya kat laptop Sony. amacam? gempak tak gua on dua laptop sekaligus? heh tamak betol. takpe mujur kawan saya telah siap-siap bayar sewa bilik sekali dengan bil api. taklah rasa bersalah sangat hehehehe ;pp

nak cerita pasal data analysis. mula-mula buat regression saja. pastu supervisor suruh tambah buat crosstabulation and Pearson's Chi-Square test tapi tak menjadi. beliau pastu suggest Spearman's Correlation test tapi saya surrender awal-awal sebab tak tahu prosedur camne. kang kena menjawap masa viva tak ke mampoih? alik-alik beliau suggest Pearson's Correlation. erk? biar betol doc? huwaaaaa sangat simple bunyi tapi tang nak dapat significance between two variables tuh huh jenuhhhh!

so tak guna membebel banyak. saya hanya ada masa 3 hari saja lagi untuk membuat pembetulan sebelum viva menjelma pada hari Jumaat. please Sha. Jumaat ini je masa kau kena hentam, zass, tembak, panahan bebelan bla bla bla pastu?? yeayyyyyyyyy!!! freedom is mine! masa untuk marathon movie weh. Karate Kid - Toy Story 3 - Kapoww - Knight Day. lalalala pastu? Eclipse heeee :D :D :D bak kata Cik Ielah: think positive!



xoxo


masa untuk positif!

2 COMMENTS:

.ieLah. said...

gudluck shaaa! :)

Shahira said...

adeh penat mata ngadap laptop T_____T