Pages

Sunday, October 10, 2010

alkisahnya...


status terbaru Facebook
gila jiwang huhuhuhu
(--'')

hai semua. apa khabar? dah lama tak bercerita di blog sendiri. lately ni banyak post entry pasal life story more to life advice and inspirational story. lately saya rasa saya happy. yes. ini tak tipu. apesal entah rasa happy. means saya rasa hidup saya complete a litte bit. before this saya seorang saya emosinya tak tentu, moodswings, low self esteem and not quite impressed about myself. but then totally changed now. saya rasa diri ini semakin positif and yet truly happy with family and friends ;)

so far kerja saya okay. enjoy je. saya pegang satu je prinsip semasa bekerja ni; kita kena ikhlas barulah hidup sentiasa diberkati olehNya. uhuuuu penat gak kerja kat bidang retail shop ni. everything must bear in mind. kena tahu from top to toe. huaaa takpe takpe. still dalam proses pembelajaran. so far okay lah bab cashier ni. sudah pandai proses pembayaran kad kredit dan exchange baju huhuhu. dulu masa memula jaga adalah juga shot seposen dua posen dan singgit tapi sekarang alhamdulillah. nak kata semakin cekap tu tak juga still terkial-kial guna sebab scanner belah kanan. daku kan kidal so macam huuuu leceh sket T_________T kesian kan orang yang menggunakan tangan kidal ni...

everyday I learn a new thing. tadi tukar baju kat mannequin dan jaga kaunter sensorang huk. dah rasa dah last week memang cuak kot pegang kaunter sensorang huhuhuhu. sekarang ni kena praktis kira duit float bagi cukup dan buat closing kaunter if saya kena shift petang. kalau shift pagi, bagi briefing kat staff dan masukkan float ke dalam kaunter. pastu kena buat daily sales dan uruskan sales semalam untuk di bank in ke dalam bank. bunyi macam banyak kan? bunyi macam busy kan? memang pun itu tak tipu (-_-) tapi kekadang ada je masa lapang sket tapi saya lebih suka buat kerja macam lipat baju ke sebab kalau tak buat pape nanti ngantuk uhu pastu mesti tak produktif :D :D :D

tak sabar nak tunggu hujung bulan ni sebab gaji ku yang pertama kali dalam seumur hidup sebagai pekerja tetap huhuhuhu. nanti kena buat plan rapi apa nak dibeli. heee baju yang sudah reserved pun sudah cecah RM70 adeyhhhh makin shopaholic nampaknya kau? ehe ehe peace ;pp ada juga kengkawan yang tanya saya taknak cari kerja lain ke? hmm susah nak menjawab persoalan itu. sebab sekarang saya happy dengan kerja saya dan takde rezeki lagi kot nak dapat government ke whatsoever. saya bersyukur dengan rezeki yang diberikan olehNya. mana tau pasni murah lagi ke rezeki saya? amin... nak cepat habiskan probation ni pastu target dalam masa setahun kena naik sebagai Store Executive hehehehehe berangan tak habis-habis!!!

heee huuu cepat betol masa berlalu. saya pun hmm macam mengantuk je kan tapi sakit perut huk. makan banyak sangat kot tadi. eheeee saya pun semakin kurus gak ni sebab da jarang makan nasi since kerja. selalu alas perut dengan roti je :D :D :D gembira? of course sebab selepas 7 bulan balik dari Jepun, saya sudah muat balik skinny jeans yang lama yeay! berat? ehe tak sempat nak timbang lagi. nanti saya share lah bape berat the latest huhuhuhuhu :P

okay lah it is time for me to get enough sleep. esok shift morning lagi. I like!!! bye bye semua. harapkan anda gembira setiap hari dan jangan lupa senyum dan gelak ketawa kerana itu adalah ubat bagi segala masalah anda :D :D :D wowwww positifnyaaa!!! hahahahahaha buhbye!!!


p/s: rasa takut lagi nak update link blog sebab ada lagi laa malware bodoh tu uhuuuuuuu :(



xoxo


esok kerja lalalala

4 COMMENTS:

.ieLah. said...

happy bila sha happy! :)

Shahira said...

happy bila dpt teh ais??
:p

amir akmal said...

nah ni lagi best dari adam lambert..

http://www.youtube.com/watch?v=Hj5S1RCUDvM

^__^

Shahira said...

lagu ni ms 1998.
minat eh?