Pages

Thursday, October 14, 2010

hari Khamis


"Do not find the reason to smile, just find the way"
- Anonymous

remember that laugher makes the world go round
don't forget to smile everyone
have a nice day
^^

hai semua hai semua hai semua. okay haku gila meroyan uhuuuuu. macam dah lama kan tak update segala jenis aktiviti saya di dalam blog ini. yang tahu hanya quote entah pape pastuh pasal segala jenis gambar. itu bosan. yes bosan. saya pun naik bosan tengok blog sendiri yang macam hmm hmm T________T nak nangis ah camni huhuhuhu.

berblog memerlukan tahap mood yang tinggi melambung. jikalau pada masa tersebut mood adalah zero maka entry yang dihasilkan begitu hampeh sekali. hampas padi lagi best bagi makan kat kuda alahai merepek dah haku ni (-_-)'' so since saya sudah bekerja tak ikut timing government ni memang sudah jarang sekali ada mood untuk meng-update blog huaaaa. rindu masa saat-saat tanam anggur iaitu zaman kegemilangan, huhhhh setiap hari update blog. siap ada 3 4 entries lagi hihi. kesimpulannya di sini saya rindu nak update blog ^^

hari ini hari Khamis jadi hari yang menggembirakan hati. sebab? hehehehe my off day. so today dah plan nak tengok wayang 3D tu saya cerita later. mari dengar cerita saya yang menyakitkan hati. since when ntah haku daftar Etiqa Takaful? tiba-tiba datang surat cakap saya dah daftar bla bla bla and in the end? yaaaa RM24 sudah berjaya ditolak daripada akaun Maybank yang hanya ada RM50 di dalamnya. tu pun as a term of condition sebab nak buka akaun Maybank. cis cis cis. really pissed me off! warghhhh!!!

so terpaksalah settle hal insurans tu dulu. tak pepasal kan nak struggle cari parking kat Jalan Bank tu. nak mencarut tapi dalam hati jela mampu. tak mampu nak cakap depan-depan. memang saya tengah menahan kemarahan yang membuak-buak. sampai je kat bank, terus cari Customer Service pastu cakap apa yang terjadi. MUJUR OKAY MUJUR ABANG CS YANG JAGA KAUNTER TU HENSEM DAN BERBUDI BAHASA huhuhuhuhu hahahahahaha sempat lagi cuci mata :P saya rasa sekarang seperti tertipu. entah bila entah haku sign agreement nak join insurans tu. kalau takde tu lain lah cerita masalahnya dah ada dah insurans untuk diri sendiri huhuhu nak bebanyak buatpe? kan kan kan?

nak ikutkan kalau ada masa lapang dan duit yang banyak, nak je pergi mengadu kat FOMCA dan bawa perkara ni ke mahkamah if duit tu takleh refund. cuba korang bayangkan if 1000 orang yang terkena macam saya ni? dan duit dah kena tolak siap-siap RM24 tanpa refund? RM24x1000 wah Maybank dah dapat free free je RM24k. huhhhh padanlah haku ni tak suka Maybank dari dulu. serius tak puas hati. mujur CS okay. saya cakap direct je kat kakak tu yang saya rasa sangat marah dan tertipu dengan hal ni. dahla orang yang handle insurans ni takde. aihhhh kalau tak nak je haku sembur grrrr!!!

dahlah sakit je hati nak cerita detail. kalau duit tu tak boleh refund, memang haku takkan halalkan duit komisen yang kau dapat tu! selepas settlekan hal insurans tu, saya terus pergi ke ECM untuk berdating dengan Cik Hana. huhuhu hilang sedikit kemarahan aku :D :D :D beliau trade in emas dan tadaaaa hasilnya dapatlah gelang tangan dan rantai emas baru wuwuwuwu. saya bab-bab ni memang tak reti. Emak pakar hal ni hahahaha. macam nak gadai je kan cincin emas risik tu tapi laku ke? hehehehe mujur 916 kan? tapi sayang ah cincin satu lagi tak laku sebab 585. tu emas just nak ikat crystal. hmm padanlah cincin tu mahal sebab ada batu zirkon tu. huuu just thought about it. tatau nak gadai ke tak. lempar ke dalam laut kot baru best :P

okay cerita Sammy's Adventure memang best. satu sebab dia sentuh pasal isu alam sekitar daripada perspektif haiwan. uhuuu manusia memang kejam! and then 3D memang superb! seriously Avatar 3D pun boleh kalah tau. hihi suka sangat bila Sammy dapat berjumpa balik dengan first love dia, Shelly. kesimpulannya? cerita ini amat sesuai untuk ditonton sambil relaks our own mind. tadi struggle surf kat internet sebab nak cari lagu dan sinopsis cerita ni. padanlah macam tak bape nak famous sebab ni bukannya buatan US tapi made in Belgium. papepon cerita ni ada mesej yang tersendiri. baru faham. nak kaitkan jalan penceritaan Sammy dengan fenomena pemanasan global hukhukhuk. paling best girl hippies tu alik-alik jadi doktor. slang pun tak berubah. tajuk sebenarnya ialah Around The World In 50 Years :D :D :D

selepas itu kami hi-tea ecehhhh hi-tea tu hahahaha kat Coffee Street sambil membincangkan isu semasa. hmm semakin sedar diri ini sudah tua kan hukhukhuk. bercerita tentang our own life. issues. parent. love? what? love? huhu akan di elaborate later. pastu Cik Afie datang. lama sungguh tidak berdating dengan beliau. last time? semasa raya kedua sekian terima kasih T____________T so kami dengan stories telling session. best. sebab tu haku suka hang out. bukan macam kutu jalanan tapi keep on updating on each other.

sayang? cinta? siapa je taknak kan bercinta, bersayang, dicintai dan disayangi. semua tak dapat menafikan perasaan terindah itu yang diberikan olehNya. tapi nak mencari nan satu tu teramatlah susah. seriously now I feel... hmm tatau nak cakap camne tapi entahlah. saya pun tak sure apa yang saya nak dalam hidup ni. biarlah saya fokus dulu dengan kerjaya sekarang dan berkawan je dengan semua orang. insya Allah... there is. I can't promise you a perfect relationship without arguments over our differences and trust issues, however I can promise you as long as you are trying, I am staying - that is what I called love.

Sammy's Adventures: The Secret Passage
kesangapan kami melihat dalam 3D termakbul jua
(--'')


update next time
muahhhhh!!!
p/s: bila entah ada masa nak update link
loser betol kau ni Sha...



xoxo


hari yang tragis dan seronok

10 COMMENTS:

nurayunni said...

sgt2 comel...

Shahira said...

sammy :D

.ieLah. said...

fuhhhh!
semput kot baca entry 2 meter panjang ni. hahaha! ;p
balas dendam eh sha? update sekali mak aihhh berjela. huu

eh, yg maybank takaful etika tu, sha baru bukak account utk gaji punya payment kan? rasanya mmg dia pakej la sha. if u bukak untuk kerja then mmg macam akan sekali ngan etika tu. mcm ielah dulu pon cmtu, but staff tu tanya dulu la masa nak buat tuh. setuju or not. sha memang tadek agree apa2 ke masa bukak acc?

amir akmal said...

memang sarat dengan pengalaman..niceeeeeeeeee..:p:p:p

Shahira said...

sha mule2 cl bo tny perlu ke amik takaful ni or mmg automatically dftr tp my superior ckp xde pon kene amik takaful tu.
xde pon die ckp tu adelah pakej.
die pon xde tny nak join ke x.
yg sha ingt die just tunjuk brochure tnjuk2 tu je.
mana bole buat pakej2 cmtu sbb supposed die kene tny customer dlu nak ke x.
ni dahla tak tny pastu siap potong duit lagi aihhhh geram!
lagipun CS kat situ ckp it's not compulsory utk takaful tu.
die pon cm heran nape org tu tak tny dlu b4 dftrkan sha.
takpeee customer is always right wakakaka.

Shahira said...

nice lah in the end amir :P

amir akmal said...
This comment has been removed by the author.
amir akmal said...
This comment has been removed by the author.
elmo.comel said...

sha,
how u belit ur pashmina eh. kan pjg tu. nmpk nice u pakai.x berserabut. nmpk cm pendek. nk trick pls=)

Shahira said...

wu?
yeah this pashmina is a long one.
senang je nak pkai.
mcm biasa split into two n satu tu mesti pendek ckop2 untuk pinkan kat bahu or u can just let it be.
i suka je let it be skg :P

and then lilit pun tak perlu lekat kemas kat kepala.
just lilit and then hujung tu i tak pin kat bwh dagu.
just letak sepit rambut kat pipi je.
heee get it?