Pages

Friday, October 1, 2010

my journey to the south


hai korang. hari ini sihat? harap-haraplah sihat kan. hari ini hari Khamis adalah off day saya tapi saya rasa hari ini sangatlah lemau. sebab apa? either kurang tidur ataupun sengal badan yang membuatkan saya lemau huk. siang tadi settlekan akaun Maybank untuk dimasukkan duit gaji yang bakal dapat BULAN DEPAN sekian terima kasih T______T'' alamatnya bulan depan lah baru dapat berjoli sakan cesss. masa drive pun saya boleh tertidur sekejap. tunggu traffic light hijau pun boleh tertidur. kat dalam bank masa tunggu giliran pun boleh tertidur wtf. kenapa???? sungguh hari yang melemaukan.

jom marilah kita bermula kisah penceritaan. saya dan keluarga serta menculik sekali Cik Hana gerak dari Kuantan around 1130pg lah. from Kuantan to Tangkak to JB mengambil masa 6jam. aihhhhh kematu bontot haku duduk dalam kereta jek. agaknya Abah nak bersiar-siar kot. kalau haku yang drive mesti sampai tepat-tepat 4jam huk T________T pastuh singgah UTM ambil jubah daripada Cik Ielah. thanks cyg sebab mengambil jubahkuw so pe lagi? camwhoring lah perabis sebab takde orang muahahahaha. hari Sabtu just sesi pagi je so memang lengang lah sekitar DSI dan MSI tu. dan-dan je rumput lak baru pas kering kan so bolehlah daku berguling-gulingan :D :D :D

dan tibalah saat graduasi *pun ayat macam karangan budak PMR* saya bangun pukul 515pg. gila bapak awal memang dah sah-sah mata bengkak macam panda. pastu memang terbaik lah dok tenyeh concealer taknak bagi obvious sangat heee mujur make up okay awww. sebab dah test mekap nak pakai warna apa huhuhuhu. nanti ada kang muka haku macam opera cina itu tak cantik okay (-_-)'' tema baju saya ialah ungu tapi Abah biasalah pergi bantai warna biru sob sob sob selalu je buat spoil tema aihhhh.

sampai je kat DSI terus siap-siap pergi daftar dan masuk barisan. hmm memang serabut masa tuh. mujur students master berbaris kat depan heee huuu. dalam DSI pe lagi saya pun tidur lah sewaktu NC memberi ucapan dan betol-betol terjaga selepas beliau habis hahahahaha. pastu mulalah gelabah sebab sudah kena beratur naik ke pentas. petugas suruh ucap terima kasih tapi ada haku kisah? nanti kang tak lawa weh gambar so better haku senyum heeee :D :D :D

Alhamdulillah saya berjaya menamatkan pengajian sarjana sains dalam masa 2 tahun. huu penuh cabaran suka dan duka. kenangan manis? of course lah dapat pergi ke Jepun. hiks. kenangan indah yang saya akan ingat sampai mati ecehhh yelah entah bila kan dapat jejak kaki lagi ke sana? sebaik je keluar dari dewan saya dah serabut alam. ya Allah memang serabut. terus spoil my mood :( dengan panasnya. hummm. agak lama jugak lah nak suruh mood bergambar datang balik. heee mujur my family memahami dan ikut je kerenah saya :D :D :D loved them soooo much! terima kasih tak terhingga pada anggota Skunks even 2 orang je yang datang tapi hey thanks so much ya!

aktiviti seterusnya ialah pada malam hari iaitu pergi melawat pesta konvo. takde pape pon yang menarik hati cuma Cik Hana memborong shawls yang agak banyak (-_-)'' pastu pergi ke Danga Bay sebab Along tak pernah pergi lagi. kesiannnnnn hahahahahahaha ;pp first time weh saya naik merry go round dan tram kat sana. selain membuang tebiat, saya juga membuang duit kat situ. takpelah sekali sekala kan? kat Kuantan mana ada tempat cenggitu kecuali kat funfair jek muahahahaha alasan semata-mata...

banyak betol saya bercerita. dah nama pun sesi penceritaan kan? so apa kata kita layankan gambar. Along saya yang ambil gambar semasa saya konvo. kesian kat beliau sebab selalu kena marah huhuhuhu sorry Along, you know your sis better right? muahhhhhhh!!!

****

petang sebelum Hari Konvokesyen
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai
25 September 2010

posing depan DSI
masa hari konvo betol jangan harap ler nak conquer satu tempat gini
kena kongsi dengan selautan manusia
(-.-)''

okay ini tengah praktis untuk acara baling mortar
sungguh masa degree takde pun nak baling-baling ni
practice make perfect!
:p

selepas DSI kita bergambar di depan MSI
tempat ini pun haku conquer sebab takde orang
muahahahahaha

teleng sket kepala tu
kita buat potraiture

dengan banting pun kau nak bergambar ek
huhuhu posing sakan dengan bunga artificial
tema merah jambu dan pink

bersama dengan Cik Hana
sumpah rasa macam pre-wedding outdoor
cuma kena cari pasangan lelaki jelah sekarang ni
ekekekekekeke

okay gak kan kalau posing sebegini rupa
boleh lah untuk outdoor wedding akan datang
berangan Sha sila berangan
(--'')

ini pun acara wajib untuk bergambar sakan
masa ni pun sudah nak masuk waktu Maghrib
tapi haku peduli hape
lebih baik conquer dulu sebelum yang lain serbu huhuhuhu

****

Hari Konvokesyen UTM yang ke-45
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai
26 September 2010
Sesi 2

tadaaaa!
sudah beratur masuk line
saya berbaju kebaya ungu sudah memakai jubah

bersama dengan coursemates and department
Farid (Malaysia), Abu (Sierra Leone) & Nima (Iran)
haku nampak kementot di situ ya
T______T

Nurul Shahirawati binti Mohamed Rosli
Ijazah Sarjana Sains
(Perancangan-Pengurusan Sumber Jaya & Alam Sekitar)
Universiti Teknologi Malaysia

sungguh haku tak sangka macam ni style UTM
siap ada belon dan bubble lagi
taklah skema sangat huk

penat + serabut + panas
ini muka ketat
marilah kita berskema
(-_-)''

muka ketat part II
huhuhuhu sumpah masa ni takde mood!

thanks sebab sanggup posing di bawah sinaran matahari
huhuhuhu padahal kena paksa
takpe demi anakmu ini
pasni tatau la lagi nak konvo PhD ke tak kan...
:p

angle ini Abah yang shoot
lawak seh tengok dia shoot pakai meraban jek
tapi end up with a great angle

muka serabai gila
masa ini sudah cabut dah inner syria
memang serabut!

I like this pose
nampak je macam mendung kan tapi huk panas weh
sabau jelah

yeahhh mari baling mortar!
kan dah praktis semalam
:p

terima kasih kerana sudi memeriahkan majlis saya
korang pun kena paksa meniarap
hua hua hua

ini candid weh
cehh kengkonon
;)

mari melompat!
my favourite part melompat dengan meluruskan kaki

mereka pun kena lompat
sebab haku yang suruh
HAHAHAHAHA

thanks to my family
sebab layan kerenah anak dia yang banyak songeh
huuuuuu

sekarang ni turn my sis pula nak melompat
hihihihihi

like this picture!
so sweet of the colours combination

****

malam Hari Konvokesyen
Danga Bay, Johor Bahru

first time bergambar kat sini
huaaaaa malu haku jadi warga JB

apesal ni excited lebih?
padahal penat tak terkira

ambil kesempatan bergambar macam pelancong lak
T_______T

aksi comel
ohh comel tak saya?
kengkawan sila lempang!

first time naik merry go round kat sini
murah je RM4 huhuhuhu
buang tebiat

sengih sengih tapi takut tuh
hahahahaha

ni lak
...
terlebih excited

camwhoring sekejap lah

bergambar depan tram
RM5 per ride pergi dan balik
kitaorang naik sebab penat nak jalan kaki balik

tangan-tangan yang mengacau
hahaha tamau bagi can tuh

peace for the last time bebeh
selamat tinggal JB!


so setakat itu sahaja update saya pada kali ini. konvo memang penat. serius penat. dahla masa degree pun konvo macam haram. aihhhh. saya bertuah dapat merasa 2 kali konvokesyen berlainan universiti dalam masa 5 tahun heeee pasni konvo PhD pula? tetttttttt tu Allah knows the best. till then bloggers!



xoxo


happy convocation everyone!

5 COMMENTS:

.ieLah. said...

rasa dulu habis konvo dorang turunkan belon.. rase la.. dah tak ingat.hohoho
what do u mean by takdelah skema sgt? haha

YEAY DAH KONVO! CONGRATS SHA!

Drunbella Khoo said...

wow.
meriah!

^linas^ said...

awesome...

MiYOKO TACHIBANA said...

congrats, sha....

bestnye dah konvo...

Shahira said...

thanks semua!
huhuhu priceless!