Pages

Thursday, August 26, 2010

Coffee Street


hai selamat petang. lagi 5 jam nak masuk waktu berbuka weee. sudah lama tidak berbuka di rumah. yum yum. tadi sesi sahur alahai makan macam nak kejar keretapi T_T mujur nasi saya dah masak siap-siap dalam pukul 230pg tapi Emak lak bangun lambat tadi. 520pg baru terjaga pastu apa lagi rushing lahhhhhhh. saya makan nasi dengan lauk ayam. mujur okay ada ayam. if not memang tak sahur lah weh huuuuu.

tempat kegemaran saya di Kuantan untuk hang out or makan-makan? kat mana lagi kalau tak bukan di Coffee Street ataupun Jalan Kopi apabila telah dimelayukan hua hua hua. sebab? makanan sini best dowh terutamanya masakan panas. harga pun affordable. lagi murah dari Secret Recipe aka Resipi Rahsia ;pp

semasa bulan Ramadhan tengah hangat berjalan meninggalkan kita, saya sudah tiga kali makan di sini. agak-agak waiter tu pun dah bosan tengok muka haku? huhuhuhuhu. kau bertuah sebab ada pelanggan tetap macam haku tau muehehehehe perasan habis (-_-)'' malam tadi dan kelmarin saya lepak kat sini tapi dengan kengkawan yang berbeza hehehe. saya ada ramai clique kat sini. dari fardhu ain, sekolah rendah, menengah, matrikulasi, universiti dan kerja? hoi hoi kerja tu lambat lagi ya T_______T

****

ini sesi iftar selepas maghrib malam tadi. huhuhu. teringin nak makan tomyam tapi last-last muntah balik wuuuu. sebabnya saya tak sahur pagi tu. serius anak tekak rasa loya sangat. mujur pergi kat celah-celah kereta parking dan startlah memuntahkan balik. masuk angin gamaknya. heee masa ini sesi iftar dengan Puan Ain dan Cik Anith.

kami sudah berkawan since tahun 1993 sebab sesama Fardhu Ain dan juga jiran tetangga. sudah lama tak jumpa dengan beliau sebab belajar kar Rusia since umur 18 tahun. arghhh dah jadi Dr. dah kan kau? kalau haku sakit nak treatment free boleh? hue hue hue. so welcome back to Malaysia Dr. Anith!!! sian kat dia sebab teringin nak makan McFlurry kat Teluk Chempedak tapi out of stock bhahahahaha! saya pun kepingin juga vanilla shake huuuuuu T______T''

ini muka excited masa first first je
maklumlah lapar masa ini
tapi last last?
;p

Puan Ain dengan kopi ais
hahahaha macam orang tua!

Dr. Anith
ingatkan skema tahap kipas-susah-nak-mati
memula malu tapi last-last hahahahaha
memang kita bertiga gila dan sewel!!

akibat tak dapat ais krim
mereka pergi bantai beli coke dengan fries
ish ish ish

****

okay. ini pula sesi iftar selepas isyak berlangsung pada malam kelmarin dengan Cik Diela dan Cik Afie. aihhhh nampak sangat kan kau Sha? nampak sangat kan kaki kuat merayap huuuuu. takpe SEKALI SEKALA. dan selepas ini jangan harap lah dapat hang out sebegini rupa sebab saya mesti kerja ikut shift dan akan ada masa tertentu je off. pathetic gak lah tapi takpe asalkan kerja kita enjoy ^^

masa ini saya bawa mainan saya, D90. kengkawankuw sudah menggilai DSLR. baguih baguih sebab ada protege macam mereka. ajar sekejap je macam mana nak snap gambar dan okay lah for a beginnner. pasni kita boleh outing untuk outdoor photoshoot lak hehehehe. suka je tengok mereka snap sana snap sini snap snap snap.

aksi kucing kot kata beliau
mata pun sudah cantik dah tu
wakakakaka

ini aksi...
cret cret (bunyi cengkerik)
huhuhuhuhu

ini aksi mentadak mentadu
ada macam Adik Mia Sara tak?
muahahahahaha sila lempang saya!

gambar kegemaran sepanjang tahun 2010

sebelum sesi makan kek batik
dibuat oleh Chef Diela
best woo sebab tak manis
tak main ah Milo Milo ini sebab diganti dengan serbuk koko
yum yum!

ngaaaaaapppp!!!
apabila perut menguasai diri
(-_-)''



xoxo


kuat makan tapi berat makin turun
so how?

2 COMMENTS:

LORD ZARA 札拉 said...

takpe la tu wei~

jeles kamu makin vogue dan kurus~

Shahira said...

wakakakaka.
zara oh zara.
aku xamik gmbr full!!