Pages

Friday, August 20, 2010

kulit muka baru!


sila klik untuk tumbesaran
:)

hai semua. gambar di atas adalah untuk tunjuk perubahan kulit saya. seperti yang dapat dilihat dalam gambar, pada bulan Mei 2010, kelihatan kulit saya gelap, tompok-tompok macam panau tapi itu bukan panau okay. orang selalu konfius. itu bukan panau wuuuu. if panau mesti haku dah lama garu-garu. itu adalah akibat kulit warna tidak sekata. sebab? sunburn lah apa lagi. sebab itu haku benci pantai. tak suka! tak suka pun tapi still juga pergi apekehal? (--'')

saya start pakai produk FIL Sis Lynna pada bulan Jun 2010. itu adalah harapan terakhir saya untuk mendapatkan kulit yang flawless di samping menghilangkan kulit muka yang semakin menggerutu akibat whiteheads yang muncul secara lambakan di pipi (-_-)'' oh tidak memang geram kot. picit je kerja sebab geram bila rasa pipiku sudah tidak lembut seperti dahulu kala sob sob. pastu nak hilangkan kesan jerawat kat dagu dan yang paling penting sekali tolonglah bagi tona kulit muka saya sekata...

2 bulan telah berlalu. apa yang saya boleh katakan memang berpuas hati. sila klik pada link ini untuk membaca testimoni saya. dan perlu juga sesiapa yang nak try harus baca dari mula ye. depends on people gak untuk dapatkan kesan yang memberangsangkan. takut je kan ada kulit muka yang sensitif pada produk ini. walaupapepon saya bersyukur sebab sekarang saya telah berani memakai shawl pelbagai warna. the latest pakai colour pink. esok purple pula menanti ;) ;) ;) I have gained back my level of confidence. saya sekarang just pakai krim muka garnier, sedikit concealer and last touch up dengan compact powder. tak perlu pakai foundation yang amat memberatkan muka huhuhuhu. thanks to the skincare product.



xoxo


happy!!

16 COMMENTS:

soffea said...

shahira!!
memang sgt2 beza. sgt cerah n licin. cantik. nak jugak. nak jugak ;)

hehe =)

Shahira said...

hihi.
tak salah kan kalau kita mencuba?
:)

.ieLah. said...

dah revealed! yeayyy !
:D:D

berseri okayyy! ;p

::m!SS edURA hanUM:: said...

i dah baca u punya testimoni kat blog sis lynna.
muka saya pun jenis kulit xsekata.dah mcm2 guna produk tp still xsekata juga...lagi2 nampak belang bila buka tudung
mmg rasa downlah

MiYOKO TACHIBANA said...

Sha..serius ke niii...

muka i byk bekas2 jerawat yg sgt degil...bole hilang ke ek...

tp, tkt nk try produk2 br sbb muka i sgt sensitif...

hmmm..camne ek...

Shahira said...

miss edura hanum,
standard lah tu bila muka berbelang huhuhu.
tak ketara sgt sb kite kan pkai tdung.
nmpk line tu bile bukak tdung je kan.
nway boleh je try if u want.
mslh i ni lak mmg muka nmpk bertompok2 mcm panau.
dot sana dot sini.
heeee.

Shahira said...

hek hek hek.
thank youuuuu ielah!
muah!

Shahira said...

sis titin.
kat muka i mmg parut jerawat ilang.
yg kaler itam tu huhu da ilang.

tp tatau la kat kulit muka u umm kan sensitif kan?
better ask sis lynna about that.
;)

nyna said...

wah.
npk la hasil dia tu.
nyna pun kene try nih.
kulit muka bermasalah. T_T

Shahira said...

yes my dear nyna.
mmg nmpk hasil ;)

faRa_diLa said...

dear,
walawehhh i dah lama perasan kulit u nampak cerah yg plg ketara, u nmpk berseri la...ada satu gmbr dalam entri yg kamu tunjuk u rasa janggal tgk gmbr kamu lain sgt. ada kan? hehehe.

Shahira said...

hehehehe.
aah ade tu ms dlm sebln lebih pakai.
lgpn ms tu pkai cream simplysiti.
tu muka nmpk pelik.
tp skg just pkai concealer utk cover dark circle je.
nothing else.
;pp

faRa_diLa said...

ohh tp serius gmbr tu kan i suka tgk. hahaha. ada bunyi mcm les ke haku ni? kah3... sebab nmpk mcm berseri, mgkn simplysiti tu sesuai agaknya ngan muka u..hehe

Shahira said...

dlu stop pakai simplysiti sb still mengelupas.
tp skg da xmengelupas so rs nak pkai balik simplysiti tu.
hehehehe.
fara ni bisex kot ;pp
eh tak tak memain jek.

fina. said...

sis, sis,

nak tanya ni.
fina nk try order product ni. kalau pakai by next week nt raya teruk tak?

Shahira said...

ada lg 2mggu kan?
rs ok kot.
depends on kulit muka gak cmne.
tp the 1st week tu mmg teruk.
sha mmg elak kuar dr umah.