Pages

Thursday, August 12, 2010

saya pencinta alam sekitar


hai salam Ramadhan. hari ini sudah hari kedua. tapi saya tidak berpuasa pun ngahahahaha sebabnya red alert :D sekejap je kan masa berlalu? tapi masa kat Bogor ini lambat berlalu sebab saya still untung sejam dari Malaysia hihi tapi kan pukul 10mlm kat sini sudah terasa mahu melenakan diri. malam-malam sejuk weh. sejuk tu adakah sebab saya memasang aircond di bilik ataupun cuaca kat sini memang sejuk? not bad for 21 darjah celcius pada malam hari ;)

oh yes. ni nak cerita pasal trip ke Kebun Raya Bogor. baru je pergi pagi tadi. sedih kan mengenangkan nasib kat sini sebab saya bukannya pergi atas tujuan berjalan-jalan yakni 'shop' but I have to 'work'. namapun workshop kan T_____T gambar pun sket je dalam koleksi hukhukhuk sedih. petang ini baru ADA MASA untuk melakukan aktiviti 'shop' setelah setiap hari 'work' well, namapun pelajar cemerlang kan? kah kah kah. terpaksa padahal (--'')

okay back to the story. penat weh penat. serius penat! dengan berpeluhnya, jalan kaki kemain jauh. pastu gladiator flat saya pun ada harapan nak hancur sebab banyak berjalan di atas batu. nak pakai kasut sayang sebab baru je basuh hari tu ngeh ngeh ngeh. tu pun hantar laundry dengan hanya membayar Rp. 4000 :D :D :D alangkah indahnya jika harga ini sama seperti di Malaysia. hari-hari haku tidak kisah hantar baju ke laundry.

eh eh lari topik lagi. ngeeeee mari bercerita tentang Kebun Raya Bogor ataupun Bogor Botanical Gardens. minta tolong dengan Wikipedia. Bogor Botanical Gardens are located 60km south of the capital of Jakarta in Bogor. the botanical gardens are situated in the city center of Bogor and adjoin the Istana Bogor. ohhh ini ke yang haku nampak tadi? (-_-)'' baru tahu dong! malas lah nak type panjang-panjang. kamu boleh je kan merajinkan diri tanya pada Encik Google ;pp

jom layan gambar!!!

haaaa inilah Angkot
bayaran Rp. 2000 satu kepala

okay sudah sampai ke destinasi yang dituju
Kebun Raya Bogor

sebelum itu of course bergambar
misi mencari tuan empunya blog
di manakah dia?

Pintu 1
kat sini tak silap ada 4 pintu
besar tak besar?

kan dah cakap dulu
saya sudah menjadi pencinta pokok
jadi kat sini banyak gambar pokok

suka bergambar di hadapan pokok sekarang
T_T

ini bergambar sensorang
pun di hadapan pokok juga

ini namanya terusan apekebendentah
HAHAHAHAHA

itu namanya burung errr
ntah tatau!
tau ambil gambar je
;p

gw bersama dengan ibu Nova dan ibu Ratna
PhD candidates tuuuu
terasa diri ini amat kecil bangat

love this picture!

rasa itu macam Istana Bogor

teratai layu di tasik madu
ecehhh nak jiwang pulak!
eh eh takde takde

lokasi ini sesuai untuk genre filem horror

nampak tak pisang itu pelik?

pokok lagi
T_T

pokok itu jadi macam tu sebab kena panah petir
kesian...

sesi bergambar sensorang

kau nak timbang apa tu Sha?
(--'')

inilah Istana Bogor
:D :D :D

bokeh time!

bukan harimau yang menjadi maskot Bogor
tapi kijang beb kijang
macam tau-tau je haku nak snap gambar
cis.

there it goes another trees
I am trees possession
0_o

kan dah cakap pokok ini spooky
percaya tak cakap haku?

sesi bergambar dengan pokok spooky
wuuuu

but I love this trees
amazed me
:D

namanya pokok tarzan tapi tarzan tak jumpa lak
LoL!

itu daun anggerik
tapi bunganya takde
keluar hanya 2 tahun sekali

terasa seperti berada di Shinjuku Gyoen National Park
rindu...

bunga raya kebanggaan Malaysia

bersama dengan Taka san
staff untuk program ini

oh ini macam banner blog je?
;pp

ini bunga apekah tatau
kah kah kah

Bangunan Pascasiswazah IPB
kampus merata-rata
sigh...

tugu Bogor
nampak tak nampak tak?

hari ini adalah hari kedua last saya berada di Bogor. esok masa untuk present. sekarang ini bolehlah bersenang lenang sedikit sebab sudah berhempas pulas perah otak nak fikir untuk menulis laporan yang bidangnya ampun pak langsung saya tatau sama sekali huhuhuhu. but I am doing my best here. semestinya bukan saya yang present untuk esok! amin suka suka suka. so I hope you are enjoying my pics dan selamat berbuka kengkawan! muah! ketemu di lain entry. bye!!!

selamba je update blog sebelah sensei
takpe asal kerja sudah siap
ngahahahaha



xoxo


;)

12 COMMENTS:

faRa_diLa said...

ok. banner dah tukar. haha. laju aje eh. hihi

Shahira said...

hehehehe.
sementara ada masa ini kerajinan bertambah!

Drunbella Khoo said...

cik sha, ini semua u guma mode M ke?
pinjam skill u boleh?
hihihihi.
:)
btw, selamat berpuasa yer.

Zatil Aqmar said...

bestnyaaaaa kak sha -_- haha rindu kat jepun ek? ;)

btw, i nominated you for beautiful blogger award :) had to give the award to other bloggers so ure one of my victims HAHA. do it if you have time, okay?

ramadan mubarak <3

B U N G A H A T I said...

best banner! sebab bukan kaler purple lagi dan bukan gambar kepala kau besar besar. muahahahaa! nanti ajar aku wat camtu. x weti. ;P hehehe

Shahira said...

yezza Cik Bella.
seme tu gune mode M.
yang penting kite kawal shutter.
uhu gmbr2 i tu bknnye ok sgt pun.
tp leh je share knowledge.
:)

Shahira said...

baiklah kohai ku zatil.
huaa rindu jepun.
ntah bila lagi kan nak g.
tp nak g ms spring lak.
wink wink.
baiklah akan buat pasni tp kat msia lah ;pp

Shahira said...

heee thanks ayin!
aku pn ske banner aku ni.
ekekekekek.
:D

.ieLah. said...

tuan punya blog tu senang kot nak kesan..
shades dia aje dah kemaen meriah..haha
;p

Shahira said...

HAHAHAHAHAHA.
ramai yg jealous.
;pp

ishiko said...

as usual.... love all photo from blog sha.. nice banner!!

Shahira said...

thanks darl.
:)