Pages

Friday, August 6, 2010

terbaru dari Bogor


burp!
muka kekenyangan masya Allah
makanan di sini lazat dan enak ama sekali
lumayan!

hehehehe entry pertama sudah tunjuk gambar muka takleh blah. eh hai! saya rindu nak update blog tapi apakan daya batasan waktu amat mencemburui saya. masalah di sini ialah kat bilik takde wifi. arghh pastukan kat sini wifi IPB ni sudah block Facebook. macam haram!! mujur roomate baik bawa broadband boleh pinjam sekejap mau update T______T'' pastu takkan nak update blog semasa dalam kuliah kot? itu tiada integriti namanya. ini pun try nak update sekejap sebab tengah waktu rehat. hari ini habis awal pukul 1130pg sebab solat Jumaat masuk pukul 12tgh hari. oh yes sini masa lambat sejam tau dari Malaysia ;) kelas seterusnya start pada pukul 2ptg. saya pasni nak balik bilik tidur!!! ni pun skip lunch sebab dah tau terover dose makan terlalu banyak pada hari pertama. hampeh. ada can badan ini boleh naik balik so sekarang saya kena cover makan ;p

okay saya nak cerita kesadisan saya ketika tiba di Jakarta. kat boarding pass tulis CGK. what the heck is CGK? rupa-rupanya Cangkareng. hahahahaha. nama itu merujuk kepada nama lama sebelum ditukar kepada Suekarno City apekebendentahakucakap ni. itu pun setelah bertanya kepada roomate saya. she is sooooo cool :) boleh dikatakan sekepala. eh eh lari topik! okay. saya tiba di airport dalam pukul 4ptg. nak tunggu luggage? sejam. damn damn damn. pastu nak tunggu orang datang ambil saya? sejam. huhhhhh!!! tapi nak kata silap masing-masing ye juga. saya kuar ikut gate lain. dia tunggu kat gate lain. saya tunggu kat A&W dalam. dia tunggu kat A&W luar. elok-elok sudah topup RM30 tinggal bape belas hengget je sebab orang jepun from travel agency keep calling me (--'')

okay sambung di perenggan lain. saya dan staff yang menjemput saya tadi tu pun naiklah teksi. amik kau. merasa haku naik teksi Toyota Vios huhuhuhu. tapi seat belakang tak best sebab posisi kepala serba tidak kena untuk saya tidur. kami bergerak dalam pukul 630ptg ke Bogor. tapi... ya Allah traffic jam memang takleh blah! serius takleh blah. gerun saya tengok wuuuu. motor kemain banyak. lori. kereta. there is no way I would drive in this situation! massive traffic jam will occur after 5pm sebab masa tulah berpusu-pusu orang nak balik kerja. dan kebetulan pula kan? kebanyakan orang yang bekerja di Jakarta tinggal di Bogor. well done! dahla haku serius tahan nak buang air kecil sampai sakit kot pundi kencing T________T at last berhenti juga di pam minyak and then legaaaaaa :D :D :D

dan akhirnya saya selamat juga tiba di SEAMEO BIOTROP pada pukul 9mlm. heee lega. memang rasa penat sangat. serius penat. huk. kematu bontot haku (-_-)'' dan tambang teksi yang harus dibayar tapi bukan saya bayar tau sebanyak Rp. 300.000 lebih kurang lah. korang convert lah sendiri. RM0.35 bersamaan dengan Rp. 1000. betol ke tak ek? saya ni bab-bab math kureng sket. saya haritu convert RM350 = Rp. 1.000.000. hahahahahaha. pertukarang titik perpuluhan pun kau boleh failed ke Sha? aduhai... kawan-kawan sila lempang saya sekarang juga!!! kawan-kawan marilah kita layan gambar sekejap... panorama indah tau ;) kat sini nyaman bangat. seperti berada di Fraser Hill mahupun di mana-mana tanah tinggi. pagi-pagi pehh sejuk wuuu membeku haku.

selamat datang ke rumah tamu saya!
eh silap ini saja je enterframe
teheeeee

haa inilah rumah tamu saya
ada 4 bilik di sini
nama Gardenia
bukan roti yang enak dimakan begitu saja

dalam rumah
selesa tau
jangan jeles!

aaaaa
kamarku syurgaku
HAHAHAHAHAHA

****

Hari Pertama

selamat datang ke Summer Course 2010. hehehehe saya berbangga kerana menjadi peserta tunggal dari Malaysia dan juga tidak tahu sangat mengenai pendekatan Indonesia dalam menangani isu climat change ini sebab? Malaysia tidak ambil port. bilalah tu ek? agak-agak bila pencemaran terlalu teruk baru nak ambil langkah kot? aihhh. Summer Course 2010 ini banyak membincangkan apa pendekatan Indonesia dan Jepun dalam menjayakan polisi isu climate change ini. saya akan cuba sedaya upaya saya untuk memahami dengan lebih lanjut tentang program ini. at least I will get something useful right? wish me luck :D :D :D

banner Summer Course 2010
aaaa nampak tak bendera Jalur Gemilang?
:)

yaaa itu roomate saya
Ms. Komala Ratnasari dari Jakarta
baik seperti kakak aku

tengok makanan untuk Hi-Tea
macam mana aku tak gemuk?
T_T

****

haku rasa selepas ini bolehlah ganti Serina dalam acara JJCM hahahahaha. makan aje kerja. serius weh makanan kat sini sangat best!!! aaaaa. benci benci sebab seronot kot makan benda baru ni. ekceli saya ni jenis susah-kipas-nak-mati terima makanan baru tapi sini lain dong. makanannya enak enak kok! so semalam ada lah welcoming party. saya ambil sate je sebab sudah tekad pasni takkan makan makanan berat yang banyak. jadi tekad saya pun berjaya ngeh ngeh ngeh ;pp~ sate Bogor best tapi kuah kacang kureng sket. masin gila kot? naik tekanan darah haku secara mendadak. wuwuwu. tapi sini kuah dicampur terus dengan sate. selepas makan-makan saya, Komala serta bu Dewi terus ikut bu Suci ke bandar. jalan-jalan. sorry gambar takde. ya haku tau entry ini bosan tapi selepas ini saya akan berusaha tangkap gambar bebanyak! first time weh nak Angkot. sejenis makanan lazat hahaha itu tipu. van kecil yang telah diubahsuai menjadi ala-ala teksi murahan. murah je seorang Rp. 2000.

Komala, bu Suci, bu Diah
jangan memain weh
bu Suci tengah buat PhD dan bu Diah itu adalah Asst. Prof yang mengajar di Universitas Gadjah Mada
saya je yang muda muahahahahaha

peserta tengah lapar
sabar menunggu makanan siap dihidang

Sate Bogor
0_o

tembikai susu
menyesal letak kuah putih tu
manis nak mampoihhh!!!

sudah kenyang kan?
muka of course lah happy!!!
;p

emm setakat ini saja update saya kali ini. nanti saya update lagi bila ada masa terluang. serius rasa masa amat cemburu tau. benci. kelas dari pagi sampai petang wuwuwuw. mujur dalam kelas tak ngantuk sangat sebab mata saya amat kental untuk tidur kah kah kah. okay nak balik bilik sekarang untuk tidur!!! kelas seterusnya akan start pada pukul 2ptg. maafin yaa bapak bapak ibu ibu rindu kalian semua muahahahahahaha ;pp



xoxo


:D :D :D

6 COMMENTS:

RoseHana said...

lumayan seh=)
indahnya kalu dapat pergi kesuatu tempat yg baur=)

shiela-suka-suki said...

along baik?hehe..mmg baik..hahahaha..
enjoy ur classes..seronot pe bile jadi peserta tunggal msia.then u will become an expert of climate change..
o

.ieLah. said...

macam seronok jek sha kat sana! :)
sila jangan balik dengan excess kilogram kat badan yeh.. hihi
tc sha!

Shahira said...

Yes hana.
Jom kumpul duit hjg thn kita p bandunggggg!!!!

Shahira said...

Erk.
Bkn maksud baik mcm kakak tu memuji anda wahai kaklong.
Bace dgn intonasi yg lain lak hahahahaha.

Shahira said...

Wuuu best sb mende br.
Xbest sb asyik work jek.
Shop nye bila?? Huhuhuhu.
Heeee sha da x lunch n dine.
Jz bfast je :p