Pages

Sunday, August 15, 2010

setelah 10 hari


hai selamat bertengah hari semua. konbanwa everyone! so hari ini dah masuk hari kelima berpuasa tapi bagi saya baru hari kedua ngeh ngeh ngeh. saya sekarang tengah update blog kat depan tv huhuhu. semalam telah selamat touchdown di Airport Kuantan pada pukul 11mlm. Emak dan Along setia menunggu di ruangan ketibaan. ceh macam student oversea je baru balik Malaysia T_T saya selamat sampai ke KLIA pada pukul 645ptg pastu kawan saya, Cik Emmy datang membawa makanan yang lazat-lazat yum yum. berbuka dalam kereta je tapi makanan masya Allah ada kurma, tart telur, kuih permaisuri, mee sup dan ayam percik. what a perfect combination!!! dan alhamdulillah, sket je lagi kereta dia nak disaman oleh Encik Polis hihi sebab illegal parking di ruang ketibaan hua hua hua. berkat solat maghrib kot? ;p

semalam pening kepala. hari ini pun pening kepala. nak keluar pun takde mood jadi pasni nak mandi pastu tidur balik. serius pening dan rasa macam nak muntah. aihhh. akibat travel jauh kot eceh ngade betol cakap jauh (--'') okay jom cerita pasal Summer Course 2010 ini. nak tau tak? saya masuk paper tau hehehehe. merasa enterframe sekejap kat paper oversea ni. hik hik. tapi bukan paper seluruh Indonesia ni T_T just dalam area Bogor je. saya berada di dalam paper Radar Bogor. jangan jealous tau! HAHAHAHAHAHAHA.

ngeh ngeh ngeh
percaya tak cakap gua?
;p

mari mencari pemilik blog ini!

sudahkah anda membulatkan mata?
cari jangan tak cari
;)

****

pada 13 Ogos, kami dikehendaki membuat satu presentation mengenai tugasan yang diberikan. setiap kumpulan ada tajuk masing-masing. tajuk kumpulan saya "Adaptation to sea level rise impacts in coastal city: A study case of Semarang City". kenapa Semarang? tanya Encik Google muahahahahahaha ;p jadi outcome from a discussion work and very stressful 2 days before the presentation, struggle kot bincang sampai ke malam aihhh nak termuntah dah haku tengok T____T''

so tajuk presentation group saya ialah "Strengthening community to prevent flood using participatory approach: A case of Semarang City" hihi dan telah berjaya di vote as a 3rd group best presentation. well done guys! heeee. selepas itu ada upacara penyampaian sijil dan juga guess what? proposal untuk summer course ini akan dimasukkan dalam jurnal!!! weehuuu nama saya akan di publish untuk jurnal publication :D :D :D bestnyaa merasa ada nama dalam Science Direct ecehhhh perasan!!!

nak juga bergambar dengan banner Summer Course 2010
huhuhu

gw bersama dengan Prof. Ir. Sari
tapi di sini just called her buk Sari
hihi

ini yang penting
tahun depan ada rezeki boleh join lagi
hihihi
jenjalan sambil timba ilmu
:D

****

saya bertolak dari SEAMEO BIOTROP ke Suekarno-Harta Airport pada pukul 10pg dengan teksi. MUJUR fully paid by the organizer. kalau tak? mampoih haku nak bayar Rp. 300.000 huhuhuhu tak sanggup eden nak melaburkan duit sebanyak itu (-_-)'' mula-mulakan saya dijadualkan bertolak pada pukul 6pg. gila ke hape haku nak tunggu sampai flight pukul 345ptg? adoi. ini kes disebabkan salah info flight. flight saya MH 720 dijadualkan pukul 345ptg tapi mereka ingat MH 710 which was scheduled at 1110am. aihh mujur confirmkan awal-awal. hihihi. saving duit haku.

pastu kan siap dapat transportation fee 8000 yen tau! sebabnya mereka ingat maybe saya kena travel jauh kot dari rumah nak ke airport padahal? hehehehehehe. rejeki rejeki ;pp tapi masa kat airport, telah kehilangan sebanyak Rp. 150.000 kerana membayar airport tax. WAJIB T_________T'' wuuu tidak banyak gambar untuk tatapan semua sebab masa otw airport, saya tidur hekhekhek ;p

merasa weh naik teksi Toyota Vios
hahahahaha

permandangan Kota Jakarta daripada teksi

erm tatau lah apa motif patung tu
T_T

tengok kaya tak kaya Mustika Ratu
bangunan tinggi nak mampos

sekian saja update saya pada hari ini pasal Summer Course. hihi. saya berharap agar tahun depan kalau berkaitan dengan course saya, boleh join lagi kalau ada rezeki. okay sekarang saya harus mandi, solat dan mengemas baju. ok bye muah!



xoxo


nice trip!

2 COMMENTS:

.ieLah. said...

as usual, senang je nak spot sha! ;p

congratsss!
and puasa sila jangan ponteng.hihi

Shahira said...

HAHAHAHA.
trademark is peace and sunnies.
baik!