Pages

Wednesday, August 25, 2010

saya bergelar pekerja


hai semua. selamat pagi saya ucapkan kepada readers yang masih berjaga pepagi buta ini mahupun yang akan ber-blogwalking pada esok hari ;) hari ini hari yang menggembirakan saya sebab saya sudah berjaya bergelar pekerja hehehehehehe. amin rezeki rezeki. Allah memang sudah menetapkan rezeki hamba-Nya. tapi sekarang ini tidak lagi rasa excited. tunggu masuk bekerja barulah merasa excited. sebab apa? sebab saya rasa saya berada di dalam bidang yang saya minat iaitu fesyen & pengurusan. and I got a chance to meet new people out there. tak kisahlah sebagai customers mahupun clients hihi.

lets hope the best. gaji tu entahlah tak sure lak berapa the exact amount tapi untuk degree holder lah as a starter. saya gunakan degree certificate je sebab bagi saya master tu hanyalah sekadar option untuk saya melanjutkan pelajaran pada peringkat PhD. so pasni if teringin nak sambung PhD make sure bidang itu saya minat. kalaulah terpaksa minat bidang yang amat tidak diminati, uihhh susah woo nak habiskan. jenuh kot macam nak habiskan thesis saya hari tu T______T sabau jelah!!!

bersyukur kepada Allah kerana telah memberikan saya rezeki pada bulan Ramadhan. dengan apa yang berlaku sebelum ini aihhhhh memang menduga kesabaran haku di bulan puasa ini. and then jangan haraplah weh haku nak memaafkan bastard tu dunia akhirat. kau takkan dapat kemaafan aku sampai bebila! uik teremo laks. harap-harap pasni lagi murah rezeki saya. sudah ada macam-macam plan ini untuk first paycheck. even tak banyak tapi at least saya dapat ambil alih pembayaran PTPTN *Abah yang bayar selama ini tau sobs*, ansuran kereta tapi half jelah huhuhu tak mampulah nak bayar full lagi ye Emak? wink wink.

pastu apa lagi ek? insurans nyawa lagi pastu nak start saving dengan unit trust hehehehe ini semua untuk future. memang akan kedekut lah untuk diri sendiri. yang penting untuk family first. nak bagi duit kat Abah, Emak dan Kaklong. sedikit pun jadilah kan? sebab banyak tolong Adik huhuhuhu muahhhhhhhhh!!!! sayang keluarga saya. eh korang pun sayang kan kat keluarga korang gak ;p

so saya kerja apa?
jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
.
.
.

Brands Outlet
sebagai Store Executive
:D :D :D


p/s: pasni boleh shopping puas-puas kat Padini sebab dapat diskaun
HAHAHAHAHAHAHA
sangat menggembirakan!!!



xoxo


boleh tidur lena sebab esok kereta baru sampai!!!
CCR 3725
:D

18 COMMENTS:

nyna said...

wah,
tahniah sha dpt keje dlm bidang yang minat.
wah.boleh shopping sakan lah lepas nih.hehe

Shahira said...

teheeeeeee.
sudah semestinya wink wink.

aku-lah-ku said...

smuge rezeki kmu bertambah2 la pas niehh amin..

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!

pasni boleh belanja aku..lalalala~

tahniah yang!

XD

a.m.n.i.n.a said...

Kalau ade keje lebih sila bgtau. Hehe. Nanti kawan akak-akak nak shopping padini, vincci dgn diskaun lg hebat, buleh lah yer? =)

Zatil Aqmar said...

wahh!!!

brands outlet ni dkt mane?(lame xbalik msia..-_-)

so klu sy dtg boleh dpt discount x? hahaha. congrats :)

.:SeSwEeT LaVeNdEr :. said...

hehe..congratez =)

Lala said...

waa..best2..! congrats dear.

.ieLah. said...

kereta baru?
ur cbs mana?

selamat bekerja sha!

:: LaRa MaYa :: said...

congratulation....
welcome to the career world...
alang2 ko ley dpt discount bley le aq tompang skaki shopping tu ea...ha3...

oit...siap shop kete baru nampak...

Shahira said...

semua nak diskaun ni?
hahahahaha mau bankrap kompeni tu nnt ekekekeke.

nnt if dtg kedai itu jgn lupa berjumpa dgn saya :D :D :D

oh eh zatil.
brands outlet ni bawah label padini.
kedai konsep macam padini ;)

thanks semua!
serius ini adalah satu permulaan bagi saya.
amin...

MiYOKO TACHIBANA said...

congrats, sha...wow...syioknye....i'm happy for u... :)

Shahira said...

thanks sis!
rezeki :)

lady mermalade said...

congratz dpt kerja n kreta baru :)

sAI+0+ said...

conratzs sayang!!!!!
da dapat keje....
da dapat kete baru....
seee.........
nikmat yang tuhan bagi...
berbaloi baloi....
mesti ada yang gigit jari kan ....

Shahira said...

lol.
pakai kete lama laaa.
kete baru tu jd tukang driver je.
hihihihi.
tp job tu alhamdulillah :)

**sHiKinn** said...

tahniah dapat keje..dpt kete baru..wahh rezeki sungguh..
salam kenal

Shahira said...

salam perkenalan!
thanks shikinn!