Pages

Friday, August 20, 2010

sesi camwhore dan iftar


hai kengkawan. selamat pagi buta diucapkan. kelihatan hari Khamis memang hari yang super busy dan memenatkan pheww. pepagi buta sudah otw ke Kemaman dengan Cik Hana. saya menjadi driver beliau kerana ada interview di MBSB Kemaman. I hope you will get that job dear tapi... huuuuu saya sudah kehilangan teman ronggeng di Kuantan. best je tengok kengkawan yang sudah mempunyai pendapatan tetap tapi haku? still takde rezeki. masih bergelar penganggur yang tak berjaya manalah. sket sket je ;pp

sampai Kuantan dalam pukul 1ptg kot lebih kurang macam tu laaa. hal Cik Hana sudah settle. now it is my matters. siap sudah hantar resume ke satu tempat kerja ini as a tutt tutt tutt executive. hukhukhuk. jikalau haku berjaya baru reveal. nak reveal awal-awal ni segan sebab belum tentu dapat kan? kalau dapat lainlah cerita baru sedap sket nak story ;) pastu pergi ke Berjaya Megamall nak tukar matawang Yen, Rupiah dan USD. hasil yang haku dapat? adalah RM1050 ++ pakcik kayo! eh tak itu takleh belanja sakan. kena masuk dalam bank esok sebab Emak sudah pun ajak menyimpan T____T''

kat sana ada bazar baju-bajuan khas untuk raya. aduhai ini yang haku lemah ini. tup tup dan dan je ternampak cotton dress yang sangat chantek maka harga pun chantek RM169. mana mahu cekau duit huh? wajib ajak Abah datang sini pastu pepura jatuh cinta pada pandangan pertama. hek. akan kuusahakan untuk meminta beliau membelikan untuk saya ngeh ngeh ngeh. pastu kan dan dan je ada nampak clutch vietnam silk colour purple. adoi lemah betol eden. tema tahun ini dahla ungu. jadi... hemmm harga pun baru RM35. hoi nafsu sila kawal diri!

ini sesi bebelan ye kengkawan. pastu selamat sampai rumah saya. capai laptop dan masing-masing ngadap internet. selepas sudah solat Asar, terus je terlena depan laptop sampailah pukul 545ptg oh damn! sudah terlambat. hari ini plan nak berbuka di depan Masjid Negeri, Padang MPK1. macam sudah jadi trend setiap tahun, warga Kuantan yang excited mesti mahu merasai pengalaman berbuka depan masjid. best dowh serius best. hehehe first time last year lah pergi tapi dua kali jek hihi.

plan asal nak makan dengan McD kengkonon tapi... plan tukar last minute. disebabkan petang tadi hujan boleh kata lebat gak la *ooo sebab tu haku tertidur* takut gak padang basah kan even kiteorang bawa tikar, maka plan iftar petang tadi bertukar lokasi ke Coffee Street, our favourite place to hang out and dine in. makanan kat sini best. memang kena dengan selera kami. hihi. tu jelah. saya bawa my baby pun sebab ingat nak tangkap gambar landscape kat masjid tu tapi tak jadi. maybe some another time ;)

even berbuka di luar
tetapi terawih tidak dilupakan
hehehehe

moh kite layan gambar!
gambar ini tidak diedit ya!

****

muncungkan mulut anda itu
baru nama seksi
tahu?

adik manis nama siapa?
hak hak hak

saya cintakan Nikon
tiada seumpamanya sebagai pengganti
ecehhhh

muka tenang je tunggu makanan
padahal lapo!

oh muka tenang macam nak kena lempang!
perut dah berbunyik kruk krak kruk krak!
T________T

pepura seperti mahu kelihatan busy sms seseorang
tapi takde pun
(--'')

candid by Cik Hana
pueh ngajo camne mahu focus
yeay cikgu yang berjaya!

pencuci mulut kita pada petang ini
selamat ditapau dari rumah
kuih seri kaya kebanggaan Kelantan
tapi kesian kat kuih bakar sebab tak nampak
huhuhuhu

nasi putih kepunyaan Cik Hana

tom yam campur juga Cik Hana punya
saiz perut super saiya
tom yam sini memang terbaik!

ayam masak goreng kunyit
pun beliau punya
kemain ye kaw order tapi tak habis pun!

tengok mata pun dah tau dia lapo amat
bersinar-sinar melihat juadah berbuka
sabo weh sabo

hot cokelat is mine

nasi goreng thai
sampai sekarang bila sendawa je bau bunga kantan
kuat kot!
aihhhhh!

tengok jam kat henpon
dalam hati tu mesti cakap...
"bilalah waktu berbuka ni"
hakhakhak
;pp



xoxo


selamat berbuka!

10 COMMENTS:

LORD ZARA 札拉 said...

weee~

comel ah kamu2~

.ieLah. said...

TMW bawak ielah lepak malam jek kat sini..food dalam pic sha macam sedap! menguji betul lah! huhu

Drunbella Khoo said...

tomyam tu mengancam.
slrrrrrrp.
:p

RoseHana said...

SEMUA MENGANCAM..MAKANAN YANG MENYELERAKAN..XTERKIRA...UH

SHA TERBAIK AH..HIHI
THANX SYG TEMANKAN AKU..HUHU
DUN WORI..KEMAMAN-KUANTAN XJAUH
NNT AKU KERAP JE BALIK KTN..HEHE
DAH SENANG GERAK SENDIRI NNT

WELL..AKU DOAKAN KO CEPAT2 JGK DPT KEJE YANG KO MINAT ITU.=)
OK SYG!MUAH

Shahira said...

heee thanks zara.
the new me.
amacam?
;pp

Shahira said...

ielah.
mmg ni tpt fav sha utk hang out & dinner.
sb mknan die mmg best.
slrpppp~

Shahira said...

bkn saje mengancam cik bella tp mmg sedap terbaik!

Shahira said...

thanks hana sbb blanje aku!
no hal lah jd drebar ko hihihi.
dpt buat road trip kengkunun ;pp

muah too!!!
cyg ko sesgt!

nurayunni said...

beznyer.....nak jgk!!

Shahira said...

hihi.
meh kite ke kuantan.
:)