Pages

Tuesday, August 17, 2010

shopping ketika berduit


hai. siapa je kat dalam dunia ini tak suka shopping? jika serius tidak suka maka hilanglah satu nikmat dunia tapi nikmat tu datang bagi sesiapa yang berduit saja hek hek hek. tiada duit takleh shopping maka tiada nikmat T____T'' tadi saya keluar bersama dengan Cik Diela ke ECMall. hajat nak membeli cardigan SAHAJA okay tapi tadi balik dengan 5 HELAI shawl. Sha oh Sha kenapakah dikau berbelanja dengan begitu berhemah? tu belom lagi angkut cardigan hitam sebab kekurangan duit. takpe ada can nak rembat esok (--'')

tadi try gaya fesyen Leighton Meester aka Blair Waldrof dalam Gossip Girl. I admired her taste of fashion. sophisticated. huhuhu. nak beli brand sama tu tak mampu lah eden sampai ke tua tapi try to be same like her.

like this style
dress with cardigan and skinny belt
and this also
she likes to wear skinny belt I think
really suits her

and this is mine
:D

oh tidak abaikan bilik yang bersepah itu
kerana dalam proses stock clearance
;p

leopard shawl;
Romp black cardigan;
Topshop white skinny belt;
Wardrobe Rehab blogshop leopard dress;
Uniqlo skinny jeans

****

RM20
polka dot pink & grey pashmina
lawa okay sebab tu abaikan harga
T_____T

RM15 for 2
harga ini dapat sama dengan shawl kat bawah
teruja sebab ungu cis

sedang mencuba bergiat-giat dalam warna merah jambu
nampak macam jadi warna kegemaran je pasni

RM7
biasalah ini warna kegemaran all-the-time
hitam memang tak boleh dipisahkan

RM7
kat gerai tu tulis shawl Yuna
kombinasi warna pink & grey memang mentarik hati
aihhh

****

oh sejak kebelakangan ini saya gila dress. saya nak pakai dress sebab merasakan diri ini amat comel dan berasa muda HAHAHAHAHA ayat mahu kena lempang! eh taklah. sebabnya nak menutup bahagian bontotku yang dirasakan makin membesar dan tidak sesuai sudah pada umur sebegini untuk memakai baju atas bontot. so saya tukar style. lagipun okay lah kan kiranya agak menutup aurat jugalah kan? haku je dulu buta tanak pakai dress. sekarang baru meroyan membeli belah sana sini. hadoiiiiii!!!

RM36
teruja dengan harimau kumbang ke Sha?
(-_-)''

RM36
akhirnya dapat juga membeli dress ini
pasni tak kempunan dah
hehehehehehe

RM39
Cotton On
gabungan antara tops dan panel skirt.
harus mengambil saiz L sebabnya takut melekat-lekat
nanti tak pepasal kena sound
hukhukhuk

Rp. 75.000
dalam RM 27
murah kan murah kan?
;p

Rp. 110.000
dalam RM39
teruja sebab lengan ada ruffles
heeeeee

Rp. 120.000
dalam RM42
terus rembat sebab sudah lama mengidam dress berzip
kat sini rasanya macam susah nak dapat harga ini

dan tak pepasal beli clutch saiz besar amat
setelah jatuh cinta pada pandangan pertama
*wink wink*

Rp. 250.000
dalam RM 88
mujur haku beli dalam matawang Rupiah
sebab tu tak kisah sangat
kalau RM?
sorry lah bolayan
hek hek hek



xoxo


now I am bankrupt!

5 COMMENTS:

shiela-suka-suki said...

seronot btul membeli belah....hehe..jgn dilupa..fulus mari...haha

MiYOKO TACHIBANA said...

cntik2nye ur dress...sukaaa.....
i pun suka pakai dress gak...nk cover buntut la konon...n, nk kelihatan forever 21...hhihihi...

Shahira said...

teheeee.
adik takkan lupakan jasa baikmu along.
;pp

Shahira said...

heeee.
btol tu cik titin.
cover bontot :)
kalo masuk forever21 tu rs nak borong semua!!!
:p

No-Nothing said...
This comment has been removed by the author.