Pages

Monday, February 1, 2010

2nd entry: final evaluation


jangan ditanya mengapa nampak gemuk
kan dah cakap hari itu
orang dalam gambar memang nampak 10kg lebih dari berat sebenar
ceh.

alhamdulillah everything is over for me and the other friends. legaaaaa dan relieved sangat-sangat okayy. hari ini adalah final evaluation or our summary of the JENESYS Program. being the special auditing student in the GELs (Global Environmental Leaders) Program in Hiroshima University. sukses sukses :D all the students were giving their best to present research thesis and the benefits from the program. huhuhu saya sebagai last presenter. memang superb cepat gila kau present. blom sempat loceng pertama bunyi sudah habis? kah kah kah. oh ya setiap student diberikan masa 12 minit untuk present dan 8 minit untuk sesi soal jawap. present not so nervous but then QA session itu buat daku dup dap dup dap. dan tidak sangka saya dapat jawap semua soalan sensei yang diajukan bertalu-talu.

and the best part is when my sensei give a compliment for me. he said I was doing well in the presentation, much more better and interesting. yeah. that is all I need from you sensei. before this I have let you down and for now I know you are very proud of me. after that head of the program, Fujiwara sensei told us he is very proud for today presentation and know that this program is success and achieved its objectives. he is also did not expect we are doing so well in the presentation. much better from the other students in IDEC. ngehehehehehe ini yang buek eden kombang idong :D :D :D

oh yes. dugaan berlaku sebelum presentation. bayangkan saya bangun lambat? wtFUN! mujur Khoi san call saya dan saya terjaga OMG dah terlambat. dengan laptop on. beg pun tidak kemas. apa lagi. mandi kerbau. capai je kemeja yang sudah 2x pakai dan ajaib boleh siap dalam 15 minit. kah kah kah. pergi cafe dan sempat ambil sekeping roti dan air oren setengah gelas. selekeh gila rasa.

dugaan kedua cuaca memang terbaik. hujan lebat hmm sabar jelah. maka kami pun berkayuh basikal sambil memegang payung. susah kot! dan sampai je kat fakulti saya sudah rasa pening kepala. ah sudah jangan buat hal masa presentation pls... dan sepanjang presentation itu saya memang rasa pening tapi saya tahan je dan tibalah giliran saya... pot pet pot pet habis! lega jugalah sebab pening makin kurang...

selepas itu kami ramai-ramai pergi lunch. dan pelik juga tengok keadaan kat luar. itu hujan kah atau yuki turun? besar lak tu. heheheh if kat Malaysia panggil hujan batu tapi sini panggil hujan salji. mak aih bukan main lebat dan besar-besar saiz nya. jakun sebentar. oh masa untuk kelas Fujiwara sensei. dan dalam kelas saya rasa sangat serabut. tiada mood dan pening datang balik. ini kalau makan orang best juga...

habis kelas hajat nak jumpa Yamashita sensei sebab rasa memang tak datang kelas beliau. tapi jumpa sensei saya hendak minta ubat. huuuu rasa mau pitam je. muka pun sudah lain macam. pucat. damn! lantas jumpa dengan Kusunoki san dan beliau bawa saya jumpa doktor. selamat melayang 1400 yen. huuuu. maybe saya tidak cukup tidur kot... hum.

dugaan yang datang sebelum memang pahit
tetapi hasil yang kita dapat selepas itu memang manis
doakan saya sihat!
:)



xoxo


birthday girl mode

4 COMMENTS:

hans said...

eh,sorry kalau lari topik..
aku punya entry tersenarai antara 28 terbaik dekat blog www.denaihati.com

entry aku no 19 dan dia nak pilih 5 entry terbaik dari semua nih

so,aku mengharapkan jasa baik kamu semua untuk vote entry aku...

untuk makluman lebih lanjut sila click entry ini dan undilah entry no 19

suruh dan paksa member2 kamu vote entry no 19 juga tau

thanks

TiTin said...

wow, good job, sha...

anyway, get well soon ya..demam sbb tak cukup tdo la tuu..

Cik Puan Drunbella said...

tahniah. gud job. yeah >___<

Shahira said...

hukhukhuk.
thanks all.
:)