Pages

Monday, February 8, 2010

kelas tutorial untuk hari ini


hihihi entri kali ini khas untuk Cik Puan Drunbella yang telah me-request bagaimana nak pakai shawl style saya. ini style orang malas namanya. hendak cepat tidak payah nak lilit lilit 10 kali. pantas mudah dan tuntas. erk? abaikan saja (--'') saya ini bukanlah terror sangat bab melawa ini lebih-lebih lagi melibatkan shawl. sebab shawl koleksi saya ada colour hitam dan kuda belang je T____T" sedih kan kawan-kawan? okayy lets getting started shall we?

sila abaikan gambar sengal ini
muka excited minta dilempang

mula mula pinkan shawl anda
kalau boleh sama panjang lagi baik

selepas itu lilit salah satu hujung shawl
tidak kisah kiri atau kanan
mana yang selesa

okayy dah lilit?
bawa ke hadapan

tadaaaa!
ikat satu simpulan sama ada di hadapan atau di tepi
ikut suka hati
lalalalala

sudah ikat?
selepas itu buatlah ikatan riben sebelah saja

close up picture
macam ini
simple dan less than 2 minit anda menghadap cermin
tidak sempat cermin itu nak pecah
kah kah kah!

selamat mencuba!



xoxo


cikgu yang berjaya

8 COMMENTS:

nyna said...

wah!
stylelah :)
mesti cuba jugak nie ^^
thx bg tutorial

Shahira said...

heee try jek.
msti lawa :)

Cik Puan Drunbella said...

oh itu macam ka?
baiklah nanti balik mesti cuba.
hahahaha.
>___<
makasih ya cik sha latte.
lebiu piuu piuu.
=)

Cik Puan Drunbella said...

tapi tapi step yg 'ikat reben sebelah saja' thu tak brapa paham.
then pic xbrapa nk kontra sebab baju n shawl kaler yg sama.

Shahira said...

da cube nnt u try post.
i nak tgk hasil.
leh?
:p

Shahira said...

kan bile kite ikan riben mesti both kan kite simpul?
ni i simpul sebelah jek.
if simpul both nnt cm bow tie lak jdnye.

Shahira said...

huuu.
ye tak je gak.
i dahla peminat kaler itam.
if tak clear nnt i post gmbr baru.
:D

Cik Puan Drunbella said...

oh ikat seblah.
mesti cuba.
tunggguuuuuuuuu.
tobat macam macik nti.
hahahaha.
>___<

tp nti u post yg kontra skek taw.
baru nmpk simpul kasih itu.
hahahahahaha.