Pages

Friday, February 26, 2010

another farewell partayy


hari ini partayy lagi. hihi. farewell partayy. kebetulan bumi Saijo dilimpahi hujan yang cakap tak lebat pun tetapi sejuknya mak ai. teringat lak masa hujan di dai ingatkan hujan batu rupanya hujan salji. hik hik boleh imagine tak camne? salji lak takleh blah besar gila kot saiz dia tapi taklah sakit pun bila terkena. terus cair bila jatuh atas tanah. first experience there so automatik aku jadi jakun (--'')

this is our 2nd time went to this small restaurant. memang superb layanan mesra habis. sensei dan budak lab berhabis 11 000 yen. budak lab terdiri daripada 2 mamat Jepun dan Korea yang baik hati dan student perempuan dari China. memang berbilang kaum kan? saya of course lah free *fuh selamat duit aku hahahahaha* tsk. tambang teksi pun sensei bayar. waaa baik hatinya beliau. macam tetau je aku dah sengkek kat sini T_______T

macam dah jadi tradisi kot mesti ada sashimi. takleh lepas punya. tapi hari ini saya bersemangat waja lak makan sashimi. before this macam tak makan banyak sangat tapi tadi hmm boleh harap jugakla perut kau ni Sha. sashimi itu terdiri daripada daging ikan mentah. lepas makan kita WAJIB makan wasabi sebab nak bunuh mana-mana bakteria yang ada dalam ikan mentah tu. daging memang superb fresh woo.

selepas itu boleh pula makan ebi fry. oh ye ebi tu maknanya udang ngehehehe. gediks nak cakap nihongo. makan bersama dengan nasi jepun. wuuu heaven tu. pastu leh lagi tibai sotong masak pedas. ehe pedas ala-ala Jepun. boleh bayangkan tak pedas tu memang pedas tapi masam? heee sounds weird like? tapi bestlah. sort of kimchi kot. yang mamat Korea tu suka gila kot sebab before this pernah belajar sekejap kat UTM 2 bulan dan favourite dish was tomyam. hee rindu lak makanan pedas tapi tak gemar sangat pedas. just pedas suam-suam je huhuhuhu.

tadi juga saya cuba minuman baru. air bir tanpa alkohol. wujud ek kat Jepun ni? sensei saya cakap boleh minum sebab dia pun minum. saya pun dah tengok botol memang 0% alkohol. nasib baiklah sensei saya tu beragama Islam so macam yakinlah dalam hati ini. dia lak g tuang gelas full tapi I just drink 1 sip dan rasanya.... wekkkkkkkk...! keras! sumpah ini the first and the last aku telan. this drink was 100% made from wheat and add up with carbon dioxide. ala-ala coke lah. huuu. beraninya kau ni Sha... Insya Allah yakin...

sensei bersama mamat Korea
Jeung namanya
kahamsamida
hek.

ini mamat Jepun
Eric namanya
tutor saya di sini

inilah beer yang saya try tadi
huuuu

tempura kegemaran!
first time makan capsicum, terung & buah teratai
adeh berasidlah perut pasni
(--'')

waaa ebi fry
yum yum
+)

dinner untuk malam ini.
okayy kot berhabis 11 000 yen
aka RM 440 lebih kuranglah
huuu mahal gila!


thanks for tonight guys!



xoxo


dizzy dizzy

6 COMMENTS:

LORD ZARA 札拉 said...

ok.

lapar.

fullstop.


huwaaa~~

Shahira said...

syurga seafood.
:D :D :D

Cik Puan Drunbella said...

makan jer rm440?
huuuuuuu.
=___=
rasa nak menangis dgr.
wakakaka.

Shahira said...

huhuhu.
T_______T
cmtulaaa.

ielamorry said...

bestnye~~~~ hee.
teringin nak pegi sanaaa~~~~


abang i dulu pun study biology marin di hiroshima~ hee, die bwk anak bini die skali kesana, bila diorg kirim gambar, wah penuh warna warni dengan bunga2 sakura semua.

wouh jeles~

satu hari nanti, i nak jejak sana!
hup, semangat! heee.

Shahira said...

:)
sini best utk jenjalan.
dan duit jugak best utk dibelanja.
huhu.