Pages

Thursday, February 25, 2010

lagi tiga hari


ini bukan aksi mahu melompat
memang gedik buat aksi sebegini rupa
aih.

membaca e-book di hadapan pusat sumber
ceh padahal tengah posing sambil belek Mr. Touch
(--'')

sedar tidak sedar lagi tiga hari. yes another 3 days I have to spend my time in Japan for the last time. hari ini cuaca bagus. memang rare sebab suhu hari ini dan semalam cecah 17 dan 18 darjah celcius. Kaori san cakap ini macam suhu masa musim bunga. waaaa saya tidak sempat nak merasa para-para sakura dan merasai pesta hanami di taman bunga. huk.

seperti yang sedia maklum saya tidak sempat hendak menghabiskan tesis saya pada semester ini. jadi saya harus drop this subject and I have to take another semester which is short semester. even short semester pun rasa sedikit terbantut gak sebab saya sudah penat actually untuk mendapatkan segulung ijazah sarjana ini. tetapi tuhan sendiri tidak suka orang yang berputus asa jadi saya mesti kuatkan semangat *kau boleh Sha* mujur still boleh grad on time tapi sedang graduan lain mencari kerja, saya masih lagi siapkan tesis... habis semua plan saya sebelum ini. redha jelah. maybe this is the price I have to pay to go to Japan... mujur Encik Ikhwan dan teman rapat menenangkan saya. thanks ^^

selepas mendapat berita tersebut daripada supervisor pagi tadi menerusi email, fikiran saya terus jadi kosong. adeh banyaklah pula kerjanya selepas ini. kena inform Yayasan Pahang lagi. buat surat. selepas itu drop subject manually. mujur ada kawan boleh tolong di UTM. harap-harap tiada masalah. my parent didn't know about this. maybe I will tell them later. when I come back to Malaysia. harap mereka okayy especially abah. maafkan adik jika adik buat abah kecewa... again... adik pun kecewa juga jauh di sudut hati ini T_________T

jadi saya harap esok, hari Khamis saya boleh fokus sedikit pada penambahbaikan literature review saya. mujur supervisor saya terima my paper last 3 weeks. kena add on sedikit dalam literature review. so adalah juga berita gembira untuk saya, right? about the questionnaire pula harus diperbaiki tapi serius buntu mana nak cekau soalan contoh. susahnya nak cari jurnal yang ada sertakan questionnaire :(

esok juga saya harus berkemas sedikit. lipat baju masuk dalam beg haji. serius besar okayy beg saya tu. mujur tidak berat harap-haraplah sebab limit 20 kg saja nanti huhuhu. saya harap saya selamat sampai ke Kansai Airport, Osaka seorang diri sepertimana saya berjaya datang ke sini seorang diri sahaja. huhuhu bangga lak rasa. satu pencapaian yang saya rasa ehem ehem :D serius kau aku rasa macam rusa masuk kampung apabila tiba di Narita Airport, Tokyo. ikut je ek bontot orang pergi mana kah kah kah. takpe. itu pengalaman hebat.

sampai di sini saja update. selepas ini mahu melihat drama series GLEE episod 10. hahaha tadi tengok tup tup tidur lak depan lappie. serius cerita ini best so harus wajib lihat okayy?



xoxo


un-identical mode

3 COMMENTS:

Cik Puan Drunbella said...

cik sha kuat.
=)
hep hep sha latte.
i bagi semangat kt u neh.
>___<

Ah Fatt said...

semoga ko siapkan tesos ko pastu dpt grad

Shahira said...

thanks bella & ah fatt.
insya allah boleh grad on time.