Pages

Monday, February 22, 2010

international understanding seminar


pada hari Sabtu lepas, saya dengan keadaan "dipaksa tetapi tiada unsur paksaan malah bangga" telah berjaya bercerita bagai pencerita kepada foreigner mengenai negaraku yang tercinta, Malaysia. saya mengambil satu hari untuk menyiapkan slide presentation. cam lama gak la sebab struggle google gambar yang boleh mentarik hati supaya dalam hati mereka berkata "indah sungguh Malaysia" wakakakakakaka T_________T

saya tidak berasa nervous pun sebab ini bukanlah presentation yang membolehkan saya mendapat first class honour master degree di UTM ceh Sha kau melalut apa ni? jadi dipendekkan cerita saya present about our culture by 3 main ethics in Malaysia: Malays, Chinese and Indian. I talked about people itself, traditional attire, cuisine, festival and traditional music and dance specifically in Zapin. hendak bercerita semua sampai minggu hadapan pun takkan habis (--'') selain itu, peserta dari Korea dan Vietnam juga turut mengambil peluang untuk bercerita mengenai negara mereka.

last checking my slide presentation
makcik tepi tu asal Korea tetapi fluent nihongo

cikgu nihongo dari Korea
mereka faham ke presentation saya dalam english?

gambar bendera itu bergerak-gerak tau

okayy struggle tepek muka sorang-sorang kat peta
T________T

lawa tak gambar itu?
bukan saya yang tangkap
hua hua hua

masa ini tengah syok bercerita tentang 3 penduduk utama di Malaysia

model sampingan menjual baju tradisional
mujur mereka sporting habis
this is samping...

this is cheongsam
hahahaha macam cikgu tadika lak rasa

seronok cerita pasal hari raya

presentation from Cambodia
mereka pakai baju pure silk tu

benci sungguh gambar ini
sebab itu saya tidak suka pakai baju kurung.
tengok jelah kain camne
sobs.

friendship time


sekian
nantu update lagi

1Malaysia?
ceh.



xoxo


patriotism

3 COMMENTS:

Cik Puan Drunbella said...

patriotik sungguh.
hahahaha.
:D
welldone cik sha.
>___<

Shahira said...

hehehe thanks babe.
mule2 present i tataula dieorg fhm ke x sbb mostly nihongo.
but then suprised me.
almost of them can speak english.
:)

RoseHana said...

yeah 1 Malaysia.
macam customer aku
Indian but can speak in malay, mandarin..of coz tamil pum boleh kan..hehe..tpi lancar die ckp..kagum.
nway, sempat ko promote Malaysia.
baru besh..g negara orang tp negara sendiri xlupekan.eceh.
tahniah!
Proud to be Malaysian