Pages

Thursday, December 2, 2010

cerita kelmarin, semalam dan hari ini



cerita kelmarin
30 November 2010

tarikh keramat bagi saya. kot? sebab? gaji masuk ngahahahaha tapi tak boleh sentuh lagi. petua orang tua-tua jangan disentuh gaji pada hari pertama sebab insya Allah gaji kita takkan habis pada hujung bulan. jadi, sila praktikkan. heeeee. saya sudah praktiskan pada gaji bulan Oktober dan hasilnya? ketika haku di takat sengkek teramat padat tetiba dapat durian runtuh. means duit saya tidak putuslah. weeehuuu rezeki rezeki ;pp

dan juga hari yang agak menyakitkan hati. pasal hal insurans bodoh tu lah pe lagi. takde dah cerita lain yang menghangitkan hatikuw ini sobs. kesimpulannya pepagi buta saya sudah withdraw semua duit gaji sebab tamau bank auto debit lagi RM24. borang permohonan sudah sampai ke HQ. cakap dalam masa 10 hari settle. nak tengok betol ke tak sebab kekadang kerenah birokrasi yang buatkan semua benda jadi lambat. setuju tak?

malam itu adalah malam yang dinanti-nanti. ternanti-nanti. perut pun macam nak mengada-ngada cepat lapar kan ngahahahahahaha poyo je kau. Cekgu Diela mau belanja hiks. kali ni turn dia. lenkali turn saya pulak :D :D :D sudah lama tak hangout bertiga bersama-sama akibat kesibukan bekerja ecehhhhh ayat tak boleh blahhhhhh huhuhuhu. last time gathering bertiga semasa celeb birthday Afie. uihh lama tuh T_____T jadi kami pun plan makan kat Crocodile Rock. kebetulan lak ramai orang masa ni. aihhhhh ini semua gara-gara baru dapat gaji kan? kan? kan? terpaksalah Q sebentar. hu. tapi saya takpun sebab datang lambat ekekekekeke ;pp thanks sebab belanja kami ye Cekgu! ^^

Batu Buaya
confirm orang tatau kalau sebut nama di atas
muahahahahahahaha

wajib pose sebegini rupa
Pink bolero cardigan - Eastwear
Floral pencil skirt dress - unbranded
Black jeggings - Levi's
Brown pump shoes - Vincci

bulat-bulat muka mereka
berseri bak bulan purnama
sementelah menunggu giliran untuk makan
wey ayat kawwww
(-_-)''

ai abang waiter pun mau enterframe jugak ke?
;p

si tukang bayar pada malam tersebut
Cekgu Diela
ai lebiu!

macam wajib je kan pose sebegini
tak percaya?

ini apa ek?
hebat ah abang waiter ingat lagi kami bertiga
disebabkan hidangan ini
hohohoho

ini emmm apa ek?
haku tatau
T_T

haaa sedap sangat makan sampai lupa nak snap gambar
ini makanan saya pada malam itu
hu.

pose wajib nak tayang tisu sebelum makan

burp!
hahahahahahaha
thanks Cekgu!

****

cerita semalam
1 Disember 2010

uih memang takde mood. mood ada tapi hilang sebab sesungut. hu. sangat tak suka. memang tak suka sebab rasa mau tenyeh-tenyeh je perukuw ini huaaaaaa (--'') ingat nak ambil MC tapi tak jadi sebab fikir banyak lagi kerja kat office. kena settlekan punch card staff untuk dihantar ke HQ. no punch card no gaji tau. kang ada kang haku kena punch jap lagi hua hua hua T______T hari yang amat mem busy kan bagi saya. tak menang tangan kot. saya sudah ambil alih tugas Store Executive selama sebulan, insya Allah. masa inilah saya nak perform kat marketing. manalah tau boleh naik cepat hehehehe amin amin :D :D :D

sekarang ini jarang layan tv. sebab ngadap laptop je. saya rasa ini trend zaman sekarang kot? dapat tahu pasal minyak naik through blog dan Facebook (-_-)'' pantas kan berita tersebar di alam maya ni? sekejap je boleh dapat tahu. betapa efisiennya internet pada masa kini. katalah semuanya dihujung jari. hu. gila ah. boleh jadi gila camnih. eh tak pepasal. alkisah pasal harga minyak naik ni buat aku naik angin seterusnya perasaan ingin mencarut itu membuak-buak. selepas puas mencarut baru beristighfar bebanyak.

benda yang membuatkan saya naik angin di stesen minyak. satu, ada mangkuk ayun bawa motosikal sesuka hati je potong Q untuk isi minyak. memang totally macam ('oo') ah dia tu *harap pembaca faham apakah maksud ikon tersebut hahahahaha disebabkan penulis tamau mencarut di sini* saya dahla sesungut lagi mau naikkan darah saya. saya tenung tajam je mangkuk tersebut. sampai dia pun tak tentu hala nak isi minyak. ha tau pun malu. bodoh punya jantan. dahla tak hensem. ingat hensem sangat ah perangai kau tu?

kedua. it is my turn. turun dari kereta cakap nak RM20. saya pun tanya jelah minyak naik berapa sen? si bangla bodoh ni cakap 15 sen. saya sendiri pun tak pasti samada yang naik tu jenis hijau ataupun kuning. so saya just say okay and then hajat nak cucuk duit. tengok macam ramai je orang pastu tak jadi. sekembalinya ke kereta.... arghhhhhh saya pelik kenapa dia letak hijau????????? why????????? bodohhhhhhhhhhhhhhhhh! ada ke aku minta nak isi hijau tadi? aku geram lalu pergi tanya dengan nada yang marah. kenapa letak hijau? ada ke saya minta hijau? dia claim saya cakap nak hijau. aku tanya jelah bodoh minyak naik berapa sen! warghhhh geram! kesimpulannya? bar hanya naik satu sahaja sekian terima kasih tak pepasal haku rugi kat situ (-_-)'' menangis tak berlagu huuuuuuuu.

tension ah gini. malam tadi dinner dengan Emak kat Timur. hasil tension haku telah berjaya membalun almost 90% udang celup tepung hanya untuk diri sendiri. tamau cakap banyak makan kan? ayat cover habis tu hahahaha. hasilnya? makan berdua RM30 ehem belanja Emak tuhhh dengan duit gaji sendiri. puas hati totally satisfied :D :D :D

saya baru je habis download glee Season 2 episod 9 tapi tak berkesempatan nak tengok full. just tengok performance mereka semasa di Sectional. wow makin improve tapi makin banyak drama. uhu tak begitu suka tapi performance New Direction di Season 2 ni memang mantap terbaik. heeee pastu baru je lepas download lagu version Glee Cast kat internet. hehehehe puas hati dapat lagu Teenage Dream. best wooo full with harmony. same goes with Grey's Anatomy Season 7. sekarang ni nak tunggu download episod 10 tapi tak keluar lagi hek hek hek. tu pun tak tertengok lagi since episod 6. entah bilanya nak tengok T_______T''

****

cerita hari ini
2 November 2010

plan?
selepas update blog of course tidur
ngahahahahaha

tengah hari?
basuh kereta
tupun kalau rajin
hek.

petang?
ngedate time
sudah 5 hari tak berjumpa dengan Mr. Bruno Mars
wuwuwuwuwuw
(--'')

malam?
ngedate tak habis lagilah
hahahahaha
;p


weh sambung di lain entry
tuan punya blog sudah mengantuk
bye!



xoxo


good nite!

9 COMMENTS:

.ieLah. said...

minyak yg naek tu bukan hijau ke sha? ron97? so, sha tanye die minyak naek, die assume dha nak ijau la kot. huhu

ngahhhh, bile la baru nak makan kat batu buaya nih! tskk!

Rebelle Me said...

ada petua macam tu ye? hari 1st jangan usik gaji.. kena praktikkan nih! terima kasih! (:

minyak biasa pun seliter RM1.85 kan??
naik juga sikit..

LustfulLuv said...

uit.. banyakknye gmbr.. sgt nice entry ni sbb ade aku.. heheheh.. mane button like aku nk click niii!!

Shahira said...

ielah: sha tatau ape yg naik sb tu tanya.
aih geram btol dgn bangla tu buat2 pandai.
rs cm nak tumbuk je!

ngahahaha ajak Mr.G makan kat situ.
asyik kat CS je dop?

:P

Shahira said...

rebelle me: hee u try la praktikkan nak tgk jadi ke x :P

Shahira said...

lustfulluv: hehehe nak like ke? aku tak buat lak button like kat blog ni ;p

Shahira said...

hye there rebelle me.
thanks for the link :D

.ieLah. said...

hahaha cs tu dia penah bawak ielah sekali je kottt..
cs tu tempat bersosial dia. malas nak layan. haha ;p

Shahira said...

ekekekekeke so pegila batu buaya!