Pages

Saturday, December 4, 2010

membebel sekejap


aihhh. nak merungut pun naik malas. baru je dapat tahu minyak RON95 naik 5sen starting from 1201 4 Disember 2010. hah dah selamat naik pun. malas nak berpusu-pusu beratur isi full seperti tragedi semasa tahun 2008 yang minyak kaw-kaw naik gila-gila. orang pun naik gila beratur kat stesen minyak isi full. macam pesta dah haku tengok sebab diri ini pun di kalangan orang yang naik gila isi full hahahahaha. sampai ada minyak kat stesen minyak habis woo. kaya tauke stesen tersebut. itu cerita dulu. sekarang malas nak ambil port. dahla semalam cursing sebab si bangla bodoh tu isi minyak RON97 aaa kan dah mengamuk kat situ. tapi bila fikir macam best lak guna minyak hijau ni. so untuk menjimatkan minyak, jaga enjin dan jaga alam sekitar, marilah bertukar penggunaan daripada kuning ke hijau. meskipun beza RM0.40 yang hummm actually terasa jugak weh perbezaannya tapi lantak lahhhhhhhhh (-_-)'' ayat redha habis tu.

uhu hajat nak membebel pasal kenaikan harga minyak je. mujur saya bukan memegang title sebagai suri rumah... kalau tak mesti satu persatu haku nak membebel daripada gula sampailah ke gula-gula. confirm nanti harga gula, tepung, bawang dan apa kebenda yang melibatkan penggunaan minyak akan naik. tak kisahlah minyak kereta ke minyak kelapa sawit ke minyak zaitun ke minyak kelapa muda ke minyak dagu ke semua akan naik!

sekian terima kasih
esok nak bersiap sedia briefing kat staff
haku nak fire pun staff bangang tu takde kat situ
takpelah just siapa makan cili dia lah rasa pedas
ahaks.



xoxo


makan cili pun best jugak kengkadang
ehe.

7 COMMENTS:

Drunbella Khoo said...

RON97 sangat bagus kalau kita nak berjalan jauh.
=)
tapi dok hangat hati neh minyak naik.
isk.
dah takda keje agaknya asik dok naikkan harga minyak.
politik politik.
tunggu jer laa nak pilihanraya nanti.
kompem turun!
berani kerat kuku laa.
hahahaha.

Izyan Helmi said...

minyak naik lagi?? klu x bc entry ni komfem yan pun x taw..haha. minyak sekarang da jd bape hinggit kak sha?? lm dah x pam minyak. klu balik msia lepas ni kena jalan kaki je la alamatnye..huk3

LustfulLuv said...

aih.. kene beli beskal la gni g keje.. insyaAllah habes office hour baru aku smp opish!! ngehehe

Shahira said...

aah cik bella.
tu saje je mempositipkan diri agar tidak cursing lagi kepada bangla tersebut.
grrr.
iyelaaa kite kan semua sayang pada BN.
huahuahuahua.
T_T''

Shahira said...

uhu naik 5 sen yan so jadi kepada RM1.90.
jgn risau setiap 6bln naik 5sen jek wakakakaka.
T________________T''

Shahira said...

jom afie.
pasni kite kayuh beskal.
bagi naik muscle kat peha lak.
huhhhhhh.

LustfulLuv said...

boleh kurus.. sambil mengurangkan pencemaran.. berjimat sudah pasti.. sehat sudah tentu.. ayuh3x sume!! Jom cari beskal..~