Pages

Friday, December 17, 2010

tutorial shawl/pashmina ala Shahira Rosli


selamat pagi you olllsss. ehe pepagi buta nak update blog. update sekejap sepantas kilat sebelum memasuki tidur dan kroihhhh kroihhhh esok kerja pagi T________T'' aha ini tutorial shawl saya yang ketiga. sebelum ini ada dua entry untuk pakai shawl juga tapi masa tu saya kat Jepun. sesuai untuk digayakan jikalau anda memakai baju high neck sebab melibatkan ikatan riben di tepi leher uhu begitu panjang lebar saya menerangkan apa kata kamu melihat sendiri dengan klik kat label TUTORIAL ku sekian terima kasih.

agak ramai lah juga tanya saya bagaimana hendak menggayakan shawl/pashmina seperti saya. nak kena lilit sampai 360 darjah ke? nak lilit sampai tercekik ke? aha. salah sama sekali. kurang daripada masa 2minit sudah boleh siappppppp itu tidak tipu kamu semua boleh try huhuhuhu. ekceli saya mendapat inspirasi pemakaian shawl/pashmina daripada z L e q h a. uihhh butik ini boleh dapat kat Kuantan je tawww sebab owner dia orang sini. saya tak mampu nak beli lagi pakaian kat sini. hanya boleh mencuci mata dengan kelip-kelip je wakakakakaka (-_-)''

saya sekarang menggayakan shawl seperti ini
tuntas pantas dan senang kerja
tak perlu nak lilit sampai tercekik
hu.

gambar model daripada z L e q h a
cantik kan?
huuuu saya mencemburuinya
(--'')

****

okay mari kita mulakan tutorial memakai shawl/pashmina ala Shahira Rosli. aha perasan betol nak guna nama sendiri. takpe kita komersial kan nama sendiri wakakakakaka baru famous ye dop? apa yang diperlukan hanyalah shawl/pashmina, pin tudung dan klip rambut yang sesuai dipakai pada shawl/pashmina.

pashmina Brands Outlet/RM19.90
pin dahulu shawl/pashmina
pasti sebelah pendek dan of course sebelah lagi panjang
ikut kesesuaian badan anda
belah kanan saya pendek paras dada kalau nak best lah
:D

bahagian panjang dililitkan ke atas kepala
tapi tak perlu ketat sampai tercekik
(-_-)''
bagi biar longgar je

selepas itu kemaskan shawl/pashmina anda
terpulang nak lipat ke tak kat tepi pipi itu
tapi saya rasa semua prefer lipat kot
hihi

klip riben/Brands Outlet/RM4.90
okay ini last step
klipkan bahagian yang lilit kat atas kepala tadi
di tepi pipi seperti yang ditunjukkan
:D :D :D

tadaaaaaaaaa!
marilah mentiru seperti saya
shawl/pashmina ala Shahira Rosli


harap korang boleh faham tutorial saya yang tak seberapa ini
gambar pun pakai self timer
sob sob sob
good nite!


xoxo



selamat melilit shawl!

14 COMMENTS:

akiss ferrero. said...

yeaa, suka, simple je pki cmni kan. ilaik. lagi2 shawl tu, sila jaga2 baik. rasa mcm nk curik. hahahha

Shahira said...

ehe ade 2 helai kat umah.
if kena curik ada lagi selai ;p

nyna said...

simple nyna pun suke :D
pashmina kita kan same.hehe

Shahira said...

hahahaha taste sama :D
kaler je lain hiks.

faRa_diLa said...

oh begitu rupanya. siappp! dh tiru dah. HAHA. tp nk tny, pashmina tu jenis yg kecik ke atau yg bsr punya?

Shahira said...

yg besar.
panjang dlm sedepa kot.

shiela-suka-suki said...

woi woi..promote brg BO ke?? aiseh..

faRa_diLa said...

ooo.. tp ada yg lg besar kan? tgk sha pakai mcm takde meleret2 je. fara pki mcm tudung labuh. HAHAHAH.

Shahira said...

aah ade yg besar.
sll pashmina lebar sket.
tp standard pjg sedepa kite je.
ehe postla gmbr :D

aina said...

kak sha , reti tak nak pakai selendang yang ada beads kat bawah ? tak retilah -.-

Shahira said...

owh yg mcm shawl gipsi tu eh?
kak sha tak suka sgt style tu sb mmg nmpk mcm serabut hihi.
tp leh je buat mcm style ni.
anggap je beads bawah tu tak wujud.
;p

aina said...

thanks kak sha :) love u :)

Shahira said...

hee ;)
bole tak nak cakap ai lebiu too nnt amir jeles x?
;p

aina said...

haha . a'ah lah lupe . takut je die jeles . ahaha . XD